Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
16. července 2024 v 11:31
Čas čtení 1:37
Veronika Ábelová

Dvojice, které vyhrály jeden druhého. Podívej se na nejslavnější olympijské páry

Dvojice, které vyhrály jeden druhého. Podívej se na nejslavnější olympijské páry
Zdroj: Getty Images
ZAJÍMAVOSTI LETNÍ OLYMPIJSKÉ HRY 2024 OLYMPIJSKÉ HRY PAŘÍŽ 2024
Uložit Uložené

Začátek olympiády v Paříži už se bleskově blíží. Pojď si připomenout ty nejznámější páry olympijských her. Najdeš tam i české tváře.

Tyto páry se daly dohromady díky lásce ke sportu a taky olympiádě. Někteří dokonce i soupeřili proti sobě. Přinášíme ti přehled párů, které na olympijských hrách startovaly ve stejnou dobu a odnesly si tu nejcennější výhru – jeden druhého.

Tara Davis-Woodhall a Hunter Woodhall

Tato dvojice se chystá i na letošní olympijské hry v Paříži. Tara a Hunter se proslavili hlavně svojí fotkou po vítězství na olympiádě v roce 2020. Tam paralympijský atlet drží v náručí svoji polovičku. Dvojice atletů tvoří už dva roky manželský pár a je důkazem, že když jsou v tom spolu, je to mnohokrát lepší.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Tara Davis-Woodhall OLY (@_taarra_)

Amanda Chidester a Anissa Urtez

Softbalové hráčky hrají za jiné týmy, ale přesto skončily spolu. Tento pár měl opravdu netradiční setkání. Na olympijských hrách v Tokiu se totiž Chidester a Urtez utkaly v zápasu proti sobě. Chidester za tým z Mexika a Urtez za Spojené státy. Mexiko zápas nakonec vyhrálo, ale ani to nezabránilo hráčkám, aby spolu začaly tvořit jeden tým. Chidester a Urtez se tento rok v červnu vzaly.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Anissa Urtez (@nniiiss)

Denisa Helceletová a Adam Sebastian Helcelet

I v Česku máme známe páry, které se spolu na olympiádě objevily. Bývalá atletka Denisa Helceletová a atletický vícebojař Adam Sebastian Helcelet se těsně po seznámení v roce 2016 společně vydali na olympiádu v Riu. Oba jsou ve svém sportu velmi úspěšní a velkolepé byly i jejich zásnuby. Ty proběhly v přímém přenosu pořadu Atlet roku.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sportcz (@sport.cz_ig)

Čti na další straně
Článek pokračuje na další straně
Strana 1 z 2
Domů
Sdílet
Diskuse