Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
22. července 2024 v 10:02
Čas čtení 0:49
Anna-Marie Hanzlíková

Předpověděli Simpsonovi příští prezidentku USA? Scenárista seriálu poskytl důkaz

Předpověděli Simpsonovi příští prezidentku USA? Scenárista seriálu poskytl důkaz
Zdroj: Fox
FILMY A SERIÁLY FEMINISMUS JOE BIDEN SIMPSONOVI SPOJENÉ STÁTY AMERICKÉ (USA)
Uložit Uložené

Existuje vůbec v americké politice událost, kterou by legendární seriál dávno neprorokoval?

Když v neděli Joe Biden oznámil stažení své prezidentské kandidatury, internet se předpokládaně okamžitě zaplavil memy. Jednaosmdesátiletý prezidentský kandidát jako svou náhradnici navrhl současnou viceprezidentku Kamalu Harris.

Doporučeno
Brutální KO za 14 sekund! OKTAGON MMA uspořádal pod širým nebem akci plnou hvězd Brutální KO za 14 sekund! OKTAGON MMA uspořádal pod širým nebem akci plnou hvězd 21. července 2024 v 7:20
Doporučeno
Tak šílený příběh, že podle něj udělali film s Margot Robbie. Přečti si o největších skandálech z olympijských her Tak šílený příběh, že podle něj udělali film s Margot Robbie. Přečti si o největších skandálech z olympijských her 22. července 2024 v 7:00
Doporučeno
Móda z metra: Co nosí mladí lidé z Prahy během horkých letních dnů? Móda z metra: Co nosí mladí lidé z Prahy během horkých letních dnů? 21. července 2024 v 8:00

Netrvalo dlouho a virální se stal i meme, který si všímá nápadné podoby mezi Lízou a Kamalou. Ta na svou inauguraci v roce 2021 oblékla fialový kostýmek, který doplnila o perlové náušnice a výrazný stříbrný náhrdelník s perlami.

Taky se vám, když se řekne perlový náhrdelník, vybaví Líza? Jenže tím podobnost nekončí. V epizodě vydané v březnu roku 2000 se Líza stane prezidentkou Spojených států. A do Bílého domu oblékla přesně takový fialový kostýmek.

Nápadné podobnosti si média všimla už tehdy. Economic Times například připomínají tehdejší komentář Líziny americké dabérky Yeardley Smith. „Opravdu bych ráda věřila, že Kamala Harris včera oblékla nenápadnou narážku na Lízu Simpsonovou,“ uvedla před více než třemi lety. 

Zbývá tedy jen otázka, zda Kamala po volbách stane stejně jako Líza usedne v Bílém domě. V úplně stejné epizodě se totiž objevila i často zmiňovaná narážka, že se prezidentem stane Donald Trump. Ta se v roce 2016 skutečně naplnila. Splní se věštba Simpsonových i v případě Kamaly?

Domů
Sdílet
Diskuse