Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
30. července 2024 v 11:33
Čas čtení 1:22
Veronika Ábelová

„Otevřená oslava Satana.“ Známý komik se pustil do zahájení her v podání drag queens

„Otevřená oslava Satana.“ Známý komik se pustil do zahájení her v podání drag queens
Zdroj: Unsplash/Bryan Turner/volně k užití
SPORT LETNÍ OLYMPIJSKÉ HRY 2024 LGBTQ+ LIDÉ OLYMPIJSKÉ HRY PAŘÍŽ 2024
Uložit Uložené

Zahajovací ceremoniál letošní olympiády v Paříži vzbudil velké rozpaky a to nejen mezi křesťany. Údajné vyobrazení Poslední večeře v podání drag queens pobouřilo i hollywoodské hvězdy.

Místo apoštolů k Poslední večeři usedly drag queens. Na zahájení letních olympijských her došlo k vyobrazení Poslední večeře Leonarda DaVinciho v trochu jiném stylu. Snaha o zvýšení tolerance ve společnosti byla pro mnohé spíš důvodem k pobouření. K zahájení se vyjádřil i známý komik Rob Schneider a herečka Candace Cameron Bure. Ta označila zahájení za nechutné.

Doporučeno
„Judo jsem v reálném životě jednou použila. Na olympiádu chci od 12 let.“ Seznam se s judistkou Renatou Zachovou „Judo jsem v reálném životě jednou použila. Na olympiádu chci od 12 let.“ Seznam se s judistkou Renatou Zachovou 30. července 2024 v 7:30

„Je mi líto, že musím říct všem nejlepším světovým sportovcům, že vám přeji všechno nejlepší, ale nemohu se dívat na olympiádu, která nerespektuje křesťanství a otevřeně oslavuje Satana,“ sdílel Schneider na platformě X. „Upřímně doufám, že tyto hry získají stejný počet diváků jako CSPAN (americká kabelová a satelitní televizní síť, pozn. red.),“ dodal.

Komik potom přidal na svůj profil i fotku ze zahájení. „Kluci se svými genitáliemi visícími před dětmi?! Drag Queens?! Nebyl jsem si jistý, jestli se dívám na olympiádu nebo zasedání školní rady,“ naspal pod příspěvek.

Schneider ale není jediný, koho zahajovací ceremoniál pobouřil. K Poslední večeři v podání drag queens se vyjádřila i herečka Candace Cameron Bure na svém Instagramu, kam přidala video. „Sledovat tak krásnou událost, která bude probíhat následující dva týdny, a vidět zahajovací ceremoniál, který se zcela rouhá a zesměšňuje křesťanskou víru a jejich interpretaci Poslední večeře bylo nechutné,“ sdílela na svém profilu. Herečka také dodala, že ji to rozčílilo a je jí smutno.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Candace Cameron Bure (@candacecbure)

 „Samozřejmě nikdy nebylo naším záměrem projevit neúctu k jakékoliv náboženské skupině. Zahajovací ceremoniál se snažil oslavit toleranci ve společnosti,“ upozornila mluvčí organizačního výboru Anne Descamps. „Jsme přesvědčeni, že se nám to podařilo naplnit. Pokud to někoho urazilo, je nám to hluboce líto,“ dodala.

Doporučeno
Horor roku míří do českých kin. Nicolas Cage je v něm k nepoznání Horor roku míří do českých kin. Nicolas Cage je v něm k nepoznání 25. července 2024 v 10:31
Doporučeno
Tohle je deset nejlepších knih jednadvacátého století. Souhlasíš s výběrem? Tohle je deset nejlepších knih jednadvacátého století. Souhlasíš s výběrem? 23. července 2024 v 8:28
Doporučeno
Tohle jsou nejlepší smažené dezerty na světě. Česko zabodovalo dvěma dobrotami Tohle jsou nejlepší smažené dezerty na světě. Česko zabodovalo dvěma dobrotami 24. července 2024 v 8:42

To, že se nejednalo o náboženskou provokaci, potvrdil i umělecký šéf Thomas Jolly, který za zahajovacím ceremoniálem stojí. „Chtěli jsme mluvit o rozmanitosti. Rozmanitost znamená být spolu. Chtěli jsme zahrnout všechny, to je jednoduché,“ řekl médiím.

Domů
Sdílet
Diskuse