Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
7. srpna 2024 v 22:40
Čas čtení 0:54
Ondřej Mrázek

Taylor Swift ruší koncerty ve Vídni. Její vystoupení se měla stát terčem teroristů

Taylor Swift ruší koncerty ve Vídni. Její vystoupení se měla stát terčem teroristů
Zdroj: Gregor Fischer/TAS24/Getty Images
HUDBA TAYLOR SWIFT
Uložit Uložené

Policie zadržela dva muže podezřelé z plánování teroristických útoků na chystaných koncertech zpěvačky Taylor Swift.

Tři koncerty Taylor Swift byly zrušeny poté, co policie odhalila a přerušila plány teroristů spáchat na vystoupeních zpěvačky teroristické útoky.

Doporučeno
Dcera Elona Muska se brutálně opřela do jeho lží. Takovou nakládačku ještě nedostal Dcera Elona Muska se brutálně opřela do jeho lží. Takovou nakládačku ještě nedostal 7. srpna 2024 v 13:35

Dva muži údajně napojení na skupinu ISIS byli ve středu ráno zadrženi a případem se nyní zabývají úřady. V příspěvku rakouského koncertního promotéra Barracuda Music pořadatelé napsali: „Koncerty The Eras Tour ve Vídni byly zrušeny kvůli potvrzení vládních úřadů o plánovaném teroristickém útoku. Vzhledem k okolnostem nemáme jinou možnost, než v zájmu bezpečnosti všech zrušit tři plánované koncerty.“

Podle mezinárodních zpráv byl mezi podezřelými, kteří byli dnes zatčeni, 19letý mladík, který slíbil věrnost ISIS, zatímco žil se svými rodiči ve městě Ternitz. On i druhý muž skončili v policejní vazbě poté, co rakouská policie provedla razii právě v domě mladšího z nich a našla u něj různé chemikálie a další látky. Obyvatelé Ternitzu byli během razie evakuováni, policie rovněž uzavřela všechny silnice.

Podle francouzské tiskové agentury AFP devatenáctiletý sympatizant Islámkého státu plánoval sebevražedný útok.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Barracuda Music (@barracuda.music)

Koncerty zpěvačky se měly konat ve čtvrtek, v pátek a v sobotu. Ještě před jejich zrušením generální ředitel pro veřejnou bezpečnost na rakouském ministerstvu vnitra Franz Ruf uvedl, že na koncertech bude zvýšena bezpečnostní opatření. Očekávalo se, že akce přiláká až 65 tisíc návštěvníků denně a dalších 10 až 15 tisíc mimo oblast konání. Nakonec však situaci nechtěli pořadatelé podceňovat a rozhodli se pro úplné zrušení.

Domů
Sdílet
Diskuse