Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
7. srpna 2024 v 13:35
Čas čtení 1:20
Veronika Ábelová

Dcera Elona Muska se brutálně opřela do jeho lží. Takovou nakládačku ještě nedostal

Dcera Elona Muska se brutálně opřela do jeho lží. Takovou nakládačku ještě nedostal
Zdroj: Flickr/ TED Conference/ volně k užití
OSOBNOSTI ELON MUSK
Uložit Uložené

Elon Musk se nedávno v podcastu portálu Daily Wire nemístně vyjádřil o své dceři Vivian Jenně Wilson. Ta prošla změnou pohlaví a nyní se musí bránit proti dezinformacím a urážkám, které o ní její otec šíří.

Vivian Jenna Wilson je dcerou známého a miliardáře. Tranzici podstoupila ve svých 16 letech, k čemuž se Musk před pár dny kontroverzně a extrémně necitlivě vyjádřil. Wilson se nyní proti jeho slovům brání na sociálních sítích.

Musk o ní řekl nejenom, že není dívka, ale že je pro něj „mrtvá“. Tvrdil také, že byl oklamán a k podepsání lékařských dokumentů souvisejících s dceřinou změnou pohlaví byl donucen. To Wilson vyvrací. Podle ní si Musk přečetl dokumenty několikrát a se vším se důvěrně seznámil.

Doporučeno
Od Margot Robbie až po český hokejový zázrak. Tohle je osm nejlepších filmů z prostředí olympiády Od Margot Robbie až po český hokejový zázrak. Tohle je osm nejlepších filmů z prostředí olympiády 8. srpna 2024 v 16:00

Wilson v rozhovoru pro NBC News řekla, že se k ní nechoval jako otec a byl k ní krutý za to, že se cítila být ženou. V podcastu portálu Daily Wire potom Musk sdělil, že lituje toho, že dovolil svému dítěti podstoupit změnu pohlaví. To si ale Wilson nenechala líbit a začala se bránit. „Myslím, že předpokládal, že nic neřeknu a nechám to bez námitek," řekla pro NBC News.

Wilson se vyjádřila taky na sociální síti Threads, kde se do Muska nekompromisně opřela. „Chápu, že tvou novou tváří jsou západní hodnoty a křesťanský rodinný typ, ale je to zvláštní volba,“ začala Wilson. Pokračovala, že zrovna on rozhodně není rodinný typ, když lže o svých vlastních dětech. Zmínila také, že Musk není křesťan. „Pokud vím, nikdy jsi nevkročil do kostela,“ napsala. „Nebojuješ za rovnost nebo pokrok. Sám jsi nazval arabštinu jako nepřátelský jazyk, když mi bylo šest,“ pokračovala. Dodala, že Musk byl za diskriminaci několikrát odsuzován.

Vyjádřila se i k jeho práci. „Nejsi zachránce planety, nevíš nic o klimatu a lžeš o multiplanetárních civilizacích,“ napsala Wilson. „Důvody za tím, proč tě stále tolik lidí obdivuje, se mi nedaří pochopit,“ uzavřela.

V podcastu, ve kterém byl Musk hostem, také tvrdil, že souhlas k tranzici podepsal, protože měl strach, že jeho dítě spáchá sebevraždu. Kvůli strachu o život svého dítěte se tak cítil být vydírán. Wilson ale řekla, že jí tranzice naopak pomohla a život jí zachránila.

Zpět
Sdílet
Diskuse