Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
21. srpna 2024 v 11:33
Čas čtení 0:55
Ella Petrová

Jan Bendig už zná rozhodnutí v kauze útoku s moukou. Jsem nevinný, napsal

Jan Bendig už zná rozhodnutí v kauze útoku s moukou. Jsem nevinný, napsal
Zdroj: Profimedia
OSOBNOSTI CELEBRITY ČESKO
Uložit Uložené

Skandál na Českém slavíkovi rezonoval společností velmi dlouho. Byly tu dva tábory. Jeden tvrdil, že si útok zpěvák dopředu objednal, ten druhý naopak zastával názor, že je v tom zcela nevinně. Co nakonec potvrdily úřady?

Pravda vyšla na povrch a zpěvák má úředně potvrzeno, že je v celé této kauze nevinný. „Správní řízení vůči obviněnému Janu Bendigovi bylo dne 16. 08. 2024 zastaveno, neboť při absenci jiných důkazů nelze jednání nade vší pochybnost prokázat a nelze ho postavit pouze na výpovědi svědka Lukáše Procházky,“ stojí v rozhodnutí.

Doporučeno
Příjezd Jona Mariánka do Česka měl natáčet Netflix, streamovací platforma ale o ničem neví Příjezd Jona Mariánka do Česka měl natáčet Netflix, streamovací platforma ale o ničem neví 21. srpna 2024 v 10:16

Bendig se k tomu vyjádřil na svém Instagramu, kde uvedl, že je rád, že už má vše za sebou. „Teď konečně mohu s čistým srdcem a radostí říct, že jsem celou dobu mluvil PRAVDU a potvrdilo to i přestupkové řízení, které celou věc definitivně uzavřelo s tím, že jsem nic z toho, co mi bylo dáváno za vinu, NESPÁCHAL!“
 

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Jan Bendig (@bendigjan)


Přestože zpěvák po celou dobu trval na své nevinně, policie prověřovala, zda byl či nebyl útok moukou předem připravený a objednaný. Muž jménem Lukáš Procházka během příchodu na červený koberec posypal Jana Bendiga moukou a utekl. Mělo se jednat o projev rasismu, jelikož Bendig je romského původu.

Doporučeno
Sofie je kolotočářka: „Jezdíme devíti náklaďáky, balí mě chlípní podnapilí muži a ano, uklízíme i zvratky“ Sofie je kolotočářka: „Jezdíme devíti náklaďáky, balí mě chlípní podnapilí muži a ano, uklízíme i zvratky“ 20. srpna 2024 v 7:00

Některé okolnosti včetně výpisů z účtů či záznamů telefonních hovorů nasvědčovaly k tomu, že vše bylo dopředu domluveno. Bendigovi hrozilo správní řízení a pokuta, komise teď vše zastavila.

„Vás bych touto cestou poprosil: Když už byl pro vás a vaše komentáře a názory jasný závěr policejního vyšetřování, tak prosím respektujte definitivní závěr přestupkové komise, která vše důkladně vyšetřila a definitivně takto uzavřela,“ dodal ve svém prohlášení.

Domů
Sdílet
Diskuse