Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
22. srpna 2024 v 11:00
Čas čtení 3:26
Ondřej Mrázek

7 nejlepších temných thrillerů na způsob Longlegs, které teď najdeš na Netflixu

7 nejlepších temných thrillerů na způsob Longlegs, které teď najdeš na Netflixu
Zdroj: Paramount Pictures
FILMY A SERIÁLY NETFLIX NETFLIX FILMY TOP FILMY NA NETFLIXU
Uložit Uložené

Tento týden do kin vstupuje nový krimi horor Longlegs, který hrdě kráčí ve šlépějích filmů jako Mlčení jehňátek nebo Sedm. Pokud by ses teď chtěl*a podívat na něco podobného, máme pro tebe tipy na filmy na Netflixu.

True Detective vibes, vyšinuti vrazi, pomalá atmosféra a zatraceně soustředěná režie. Tohle všechno pojí následující žebříček nejlepších temných thrillerů ve stylu Longlegs, nového snímku Oze Perkinse s Maikou Monroe a Nicolasem Cagem, které nyní najdeš na Netflixu. A to dokonce většinou i v českém znění, nebo minimálně s českými titulky. Tak na co ještě čekáš?

Doporučeno
Romulus je nejlepší film o vetřelcích za posledních 40 let Romulus je nejlepší film o vetřelcích za posledních 40 let 16. srpna 2024 v 13:00
Doporučeno
Proč je nová Sněhurka kontroverzní? Vysvětlujeme kauzy okolo nového filmu Proč je nová Sněhurka kontroverzní? Vysvětlujeme kauzy okolo nového filmu 20. srpna 2024 v 11:31
Doporučeno
Horor roku Longlegs konečně přichází do českých kin. Nabízí zážitek, jaký tu dlouho chyběl Horor roku Longlegs konečně přichází do českých kin. Nabízí zážitek, jaký tu dlouho chyběl 20. srpna 2024 v 9:00

7. Watcher (2022, r. Chloe Okuno)

Napínavý thriller o tom, jak někdo sleduje Maiku Monroe? Sakra, kde jsme to jen čerstvě viděli! Žerty stranou, snímek Watcher tady je nejen kvůli zmiňované herečce, která je snad film od filmu lepší, ale hlavně proto, že režisérka Chloe Okuno z něj se svojí pomalou, pečlivou a záměrně odměřenou režií dokázala vymáčknout zatracené působivý zážitek.

Film vypráví o americkém páru, který se přestěhuje do Bukurešti, kde však mladá žena záhy zjišťuje, že ji ze sousedního domu pozoruje neznámý muž. Problém je, že jí to nikdo nevěří. Pakliže máš chuť na atmosféru, která by se dala krájet, pomalu gradující děj nebo další strhující herecký výkon v podání Monroe, je Watcher ideálním startem.

CZ dabing: Ano
CZ titulky: Ano
Stopáž: 91 minut

6. Americké psycho (2000, r. Mary Herron)

Oproti původnímu Psychu je tohle o něco míň...ehm, „psycho“, to ale nic nemění na tom, že se jedná o řádně temný thriller s vynikajícím Christianem Balem v hlavní úloze finančního mága z Wall Street, jemuž všechno v životě vychází a svět mu leží doslova u nohou. Jediný problém? Že ho to všechno strašně nudí! A tak se rozhodne s tím něco začít dělat.

Americké psycho je dokonalá studie mužů, kteří by se dnes řadili k fanouškům Andrew Tatea a jemu podobných. Film není nějak přehnaně děsivý, i když krve v něm stříká dost, co je na něm opravdu strašidelné, je jak moc výstižný a nadčasový byl v zachycení křehké mužské psychiky, která stačí málo, aby se zlomila. A z historie víme, že když se zlomí, nikdy to nekončí hezky.

CZ dabing: Ne
CZ titulky: Ano
Stopáž: 101 minut

5. Sběratel polibků (1997, r. Gary Fleder)

Starší pecka s Morganem Freemanem a Ashley Judd, která zůstala tak trochu ve stínu dva roky starého Sedm. Film je přitom adaptací románu o postavě vyšetřovatele a spisovatele Alexe Crosse, který se v průběhu let dočkal v Hollywoodu hned několika různých zpracování. Tohle je ale dost možná to nejlepší z nich.

Snímek vypráví o pohřešovaných dívkách, mezi něž patří i Crossova neteř Naomi. Spojí tak síly se studentkou psychologie a začne pátrat po potenciálním únosci. Ten o sobě ale záhy dá vědět mnohem důrazněji, než by kdokoli čekal. Začíná tak hra na kočku a myš, která je navíc pro všechny zúčastěné silně osobní. 

CZ dabing: Ne
CZ titulky: Ano
Stopáž: 111 minut
Čti na další straně
Článek pokračuje na další straně
Strana 1 z 2
Domů
Sdílet
Diskuse