Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
28. srpna 2024 v 16:03
Čas čtení 1:00
Ella Petrová

U Gen Z prý klesá popularita vysokých podpatků. I Sarah Jessica Parker ukončuje výrobu svých high heels bot

U Gen Z prý klesá popularita vysokých podpatků. I Sarah Jessica Parker ukončuje výrobu svých high heels bot
Zdroj: HBO
MÓDA FASHION TIPY GENERACE Z MAX SERIÁLY MÓDA
Uložit Uložené

Vždy patřily mezi elegantní, dalo by se říci i slavnostnější obuv, která vyzdvihovala ženskost a utvářela dojem krásy a půvabu. Gen Z má ale jiný názor.

Pohodlí na prvním místě. Tenisky jsou v dnešní době nejvíc trendy, nosí se jak k džínům, tak i k sukni či šatům. To dříve neexistovalo, boty na podpatku byly nedílnou součástí takového outfitu.
 
Příkladem je seriálová Carrie v podání Sarah Jessicy Parker v Sexu ve městě. Ta nosila lodičky takřka k čemukoli. Přestože jí po nějaké chvíli nohy doslova umíraly, neměnilo to nic na tom, že jen v nich si připadala stylová a sexy. Její nejoblíbenější byly jakékoliv od návrháře Manola Blahnika, na ně nedala dopustit. Za boty utrácela opravdu velký balík peněz.
 

sex ve městě, carrie
Zdroj: HBO


Vzhledem k jejímu nižšímu vzrůstu byly dobrou volbou proto, že opticky prodlužovaly nohy. Sice nejsou tak praktické, ale vypadají zatraceně dobře. Žena v nich působí mocně.


Proto nikoho asi nepřekvapí, že Parker rozjela vlastní byznys s high heels botami. Dává to naprostý smysl v rámci marketingové strategie. Přesto s výrobou nyní končí. Ukázalo se, že by si je už koupil jen málokdo.
 

carrie Bradshaw
Zdroj: HBO


Podpatky opravdu noze nesvědčí. Lidé kvůli nim mají problém s achilovkami a lýtkovými svaly. Lepším řešením je plochá obuv, konkrétně tenisky, které se hodí skoro ke všemu. A především jsou mnohem víc trendy.
 
To potvrzuje i fakt, že SJP nyní musela skončit s výrobou podpatků. Značku rozjela už v roce 2014. Fakt, že zavírá svou obuvnickou společnost, působí jako konec jedné éry. Na druhou stranu, není potřeba se nechat ovlivnit současnými trendy, pokud podpatky miluješ. Každý ať si nosí, co chce. I na základě tohoto příběhu je však patrné, co je v dnešní době in a co naopak out.

Domů
Sdílet
Diskuse