Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
1. září 2024 v 12:20
Čas čtení 1:02
Aneta Gospičová

Jeden lístek za 180 tisíc. Lidé prodávají vstupenky na legendární skupinu Oasis za astronomické ceny

Jeden lístek za 180 tisíc. Lidé prodávají vstupenky na legendární skupinu Oasis za astronomické ceny
Zdroj: Getty Images/Koh Hasebe/Shinko Music
HUDBA HUDBA
Uložit Uložené

Legendární skupina varuje fanoušky před možnými podvody. Turné Oasis Live 25 má začít 4. a 5. července 2025 ve velšské metropoli Cardiff.

Britská rocková skupina Oasis plánuje příští rok v létě sérii masivních koncertů. Cena lístků se během několika minut po zahájení předprodeje vyšplhala na tisíce liber. Lidé je krátce poté začali nabízet na internetu za ještě vyšší částky, informuje BBC.

Doporučeno
České hvězdy, mladí talenti a živoucí legenda. Oktagon 60 se blíží, podívej se na naše zápasové predikce České hvězdy, mladí talenti a živoucí legenda. Oktagon 60 se blíží, podívej se na naše zápasové predikce 31. srpna 2024 v 10:30
Doporučeno
Tohle je 8 módních trendů, které na podzim 2024 musíš zařadit do svého šatníku Tohle je 8 módních trendů, které na podzim 2024 musíš zařadit do svého šatníku 30. srpna 2024 v 15:33
Doporučeno
Toto je 25 nejvlivnějších influencerů a influencerek světa Toto je 25 nejvlivnějších influencerů a influencerek světa 29. srpna 2024 v 18:01

Lidé nabízejí lístky na první koncert na stadionu Cardiff's Principality za částku od 916 do 4519 liber. Na stadionu Murrayfield v Edinburghu se lístky pohybují od 4 000 liber. Za vystoupení na londýnském Wembley stadionu si říkají 6 000 liber (skoro 180 tisíc korun), což je přibližně 40násobek hodnoty původního lístku.

Skupina vyzvala lidi, aby neprodávali vstupenky za vyšší ceny na webových stránkách, které nejsou propojeny s jejich promotérem. „Nejenže existuje šance, že některé z těchto nabídek by mohly být pokusy o podvod, ale dokonce i legitimní vstupenky by mohly být zrušeny, čímž by se staly neplatnými, pokud se prodávají mimo oficiální platformy dalšího prodeje nebo za vyšší nominální hodnotu,“ řekla odbornice na spotřebitelské právo Lisa Webb ze společnosti Which?.

Členové Oasis měli řadu roztržek

Skupina vznikla v roce 1991 v Manchesteru a proslavila se hity jako Wonderwall, Don't Look Back In Anger nebo Champagne Supernova. Kromě hudby přitahovala pozornost i veřejnými roztržkami bratrů –⁠⁠⁠⁠⁠⁠ zpěváka Liama ​​a kytaristy a textaře Noela. Vyvrcholilo to v roce 2009 hádkou na hudebním festivalu Rock en Seine v Paříži a od té doby spolu nevystupovali.

V rámci vlastních hudebních kariér však pravidelně hrávali i původní hity Oasis. Až dosud veřejně komunikovali zejména prostřednictvím vzájemného osočování či popichování na sociálních sítích. V poslední době však naznačovali, že by mezi nimi mohlo dojít ke smíření.

Oasis
Zdroj: Getty Images/Marc Marnie/Redferns
Domů
Sdílet
Diskuse