Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
31. srpna 2024 v 10:30
Čas čtení 6:40
Ondřej Jarůšek

České hvězdy, mladí talenti a živoucí legenda. Oktagon 60 se blíží, podívej se na naše zápasové predikce

České hvězdy, mladí talenti a živoucí legenda. Oktagon 60 se blíží, podívej se na naše zápasové predikce
Zdroj: Oktagon MMA
SPORT BOJOVÉ SPORTY MMA OKTAGON MMA PREDIKCE ZÁPASŮ
Uložit Uložené

Už v sobotu 7. září vypukne další velký turnaj Oktagonu. Čeká nás dohromady 12 zápasů, na které jsme se podívali trochu blíž a přinášíme ti predikce, jak by jednotlivé duely mohly dopadnout.

Zvučná jména německé scény, mladí talenti, ale i české a slovenské hvězdy. Tak by se dal ve zkratce popsat turnaj Oktagon 60, jehož dějištěm se stane Rudolf Weber-Arena v Oberhausenu. Na akci toho fanoušky a fanynky čeká opravdu hodně, pojď se tedy s námi podívat, co všechno galavečer nabídne a do komentářů nám můžeš napsat své tipy na výsledky.

Doporučeno
Šéf Clashe pro Refresher: Růžička si musí odpykat trest Šéf Clashe pro Refresher: Růžička si musí odpykat trest 16. srpna 2024 v 8:30

Haifa Reso vs. Laura Kirtzel

Kirtzel
Zdroj: OKTAGON MMA

Galavečer odstartuje ve velkém stylu. Uvidíme totiž finále Projektu Y, v němž se proti sobě střetnou Haifa Reso a Laura Kirtzel. Obě už fanoušci mohli vidět letos v akci. Představily se totiž na turnaji ve Frankfurtu, kde obě ze svých zápasů odešly jako vítězky před limitem. Reso ubila svou soupeřku ve třetím kole, zatímco Kirtzel svou soupeřku uškrtila už po dvou minutách.

Po naprosto jednostranné dominanci z posledního zápasu půjde v pozici favoritky do zápasu Laura Kirtzel, která ukázala, že zápasy umí rozhodovat rychle a nekompromisně. Houževnatá Haifa Reso jí sice nic nedá zadarmo a navíc bude mít výškovou převahu, ale i přesto by Kirtzel měla boj ovládnout. Tak jako tak by mělo jít o napínavou podívanou a skvělý start turnaje.

Tip na vítězku: Kirtzel

Doporučeno
Oktagon odpálil bombu. Šampion Kincl se porve na obřím fotbalovém stadionu Oktagon odpálil bombu. Šampion Kincl se porve na obřím fotbalovém stadionu 19. srpna 2024 v 15:30

Marek Bartl vs. Zoran Solaja

BARTL
Zdroj: OKTAGON MMA

Na turnaji nebudou chybět ani známé české tváře. Jednou z nich je Marek Bartl, kterého čeká duel s Němcem Zoranem Solajou. Ten má na kontě mimo jiné mnoho zkušeností z K-1 a vše nasvědčuje tomu, že fanoušky v tomto případě čeká pořádná štípaná v postoji.

Bartl má sice oproti Solajovi na kontě o mnoho více zápasů v MMA, avšak z posledních pěti zápasů odcházel čtyřikrát jako poražený. Po porážce se nicméně vrací i Solaja, který prohrál loni na body s Danielem Hromkem. Vrátit se zpět do vítězného sedla bude pro oba důležité.

Ačkoliv jsou papírově šance obou borců vyrovnané, rozhodujícím faktorem by v této bitvě měly být přece jen zkušenosti, kterých má Bartl v MMA o poznání více, díky čemuž by měl být schopný svého soupeře takticky přebodovat, případně ukončit před limitem.

Tip na vítěze: Bartl

Doporučeno
Růžičkovi hrozí až 10 let vězení. Kromě dalších trestných činů měl vyhrožovat pracovnici, po které chtěl pití zdarma Růžičkovi hrozí až 10 let vězení. Kromě dalších trestných činů měl vyhrožovat pracovnici, po které chtěl pití zdarma 17. srpna 2024 v 16:03

Daniel Hromek vs. Emir-Can Al

Německý bojovník s tureckými kořeny Emir-Can Al si letos v Oktagonu připsal tu nejlepší možnou premiéru. Ve svém prvním zápase knockoutoval Tomáše Votavu po necelých dvou minutách a teď vyhlíží další skalp. Síly s ním změří Slovák Daniel Hromek, který v posledních letech častěji prohrával než vyhrával. A další porážka by pro jeho kariéru byla velmi bolestivá.

Zápas nemá jasného favorita. Jak jsme v předchozím zápase viděli, Al se nebojí ostrých přestřelek a pokud se dobře trefí, může se svým soupeře udělat dost rychlý proces. Do karet mu navíc nyní bude hrát i domácí publikum. Pro Hromka tak bude zásadní neudělat v úvodu zápasu chybu, kterou by Němec mohl potrestat. Ustát tvrdost háků „tureckého býka“ ale nebude snadné.

Tip na vítěze: Al

Doporučeno
Vémola jde před trilogií s Attilou do další bitvy. Ještě letos se pobije s Pirátem, od kterého dostal KO Vémola jde před trilogií s Attilou do další bitvy. Ještě letos se pobije s Pirátem, od kterého dostal KO 4. srpna 2024 v 14:14

Marcel Grabinski vs. Jakub Bahník

grabinski
Zdroj: OKTAGON MMA

Dalším slavným českým zástupcem na akci bude Jakub Bahník, týmový kolega šampiona Patrika Kincla. A čelit bude pořádné výzvě. V kleci se s ním střetne německý veterán Marcel Grabinski, účastník milionové pyramidy Tipsport Gamechanger a obávaný kat, který 17 ze svých 23 výher ukončil tvrdě před limitem. A teď si brousí pěsti na další „oběť“.

Grabinski bude v zápase jasným favoritem. V kleci se už bil s evropskou elitou a do karet mu hrají i bohatší zápasové zkušenosti. Bahníka sice není radno podceňovat a už několikrát ukázal, že zápasy umí rozhodovat i za méně než jednu minutu, i přesto už ale Grabinski v minulosti porazil i těžší soupeře. Od Němce proto očekáváme vítězství.

Tip na vítěze: Grabinski

Doporučeno
Brutální KO za 14 sekund! OKTAGON MMA uspořádal pod širým nebem akci plnou hvězd Brutální KO za 14 sekund! OKTAGON MMA uspořádal pod širým nebem akci plnou hvězd 21. července 2024 v 7:20

Tamerlan Dalutov vs. Radouane Taybi

Premiéra na půdě Oktagonu čeká talentovaného Tamerlana Dalutova, mladšího bratra UFC bojovníka Islama Dalutova. Svůj první zápas kariéry loni Tamerlan loni ukončil v prvním kole na ground and pound a teď se pokusí připsat si druhé zelené políčko.

Soupeřem se mu stane judistický mistr z Alžírska Radouane Taybi, pro kterého půjde o druhý profesionální zápas. Ačkoliv svůj první zápas ukončil před pár měsíci na škrcení, duel byl nakonec vyhlášen jako No-Contest.

Dá se očekávat, že v bitvě uvidíme střet dvou různých stylů. Zatímco Dalutov má zkušenosti v boxu, jeho soupeř Taybi jakožto přeborník v judu se zřejmě pokusí zápas dostat na zem. Mladý talent Dalutov by měl však potvrdit pozici favorita a navázat na úspěch z loňského roku. Očekáváme, že boj bude v jeho režii a tvrdost jeho pěstí se ukáže i tentokrát.

Tip na vítěze: Dalutov

Doporučeno
Bere Jake Paul steroidy? Známý bojovník obvinil youtubera z užívání zakázaných látek Bere Jake Paul steroidy? Známý bojovník obvinil youtubera z užívání zakázaných látek 29. června 2024 v 17:40

Wahed Nazhand vs. Max Handanagić

Předzápasovou kartu uzavře měření sil mezi afghánským rodákem Wahedem Nazhandem a známým českým bijcem Maxem Handanagićem. Mladý talent z Česka je ukázkovým příkladem bojovníka, který umí zápasy rozhodovat jak na submise, tak KO či TKO. Nazhand pro něj však nejspíš bude příliš velké sousto.

V Německu žijící bojovník za svou kariéru poznal přemožitele jen dvakrát a veze se na vlně dvou výher v řadě, jednu z nichž oslavil už po necelých dvou minutách na škrcení a naposledy si poradil i s o něco zkušenějším Jakubem Bahníkem. Bylo by velkým překvapením, pokud by s Handanagićem padl.

Neočekáváme ukončení před limitem, ale spíše tříkolovou válku, kterou by si však měl Nazhand uhlídat a odnést si výhru na body.  

Tip na vítěze: Nazhand

Doporučeno
FOTO: Végh a Vémola předvedli neskutečný zápas. Podívej se na nejlepší fotky z odvety století FOTO: Végh a Vémola předvedli neskutečný zápas. Podívej se na nejlepší fotky z odvety století 9. června 2024 v 10:08

Gjoni Palokaj vs. Karol Ryšavý

Oktagon MMA MMA Karol Ryšavý Marek Bartl
Zdroj: Oktagon MMA

Hlavní karta začne zostra. Po třech výhrách v řadě se totiž do klece vrací za Německo Gjoni Palokaj, proti kterému nastoupí jeden z největších veteránů Oktagonu a oblíbenec fanoušků Karol Ryšavý. Slovenský svěřenec Attily Végha poslední roky střídal výhry a porážky a střetnout se s někým, kdo se těší takové formě, jakou má aktuálně Palokaj, nebude jednoduché. Ryšavý má však všechny předpoklady k tomu, aby tuto zkoušku zvládl.

Polokaj polovinu ze svých osmi výher ukončil na KO či TKO a nejednou se radoval z výhry už v prvním kole. Oproti tomu Ryšavý se vrací po tvrdé porážce, kterou utržil už po 36 sekundách, bude si proto dávat pozor na nástup Palokaje, který se může pokusit zápas ukončit co nejdřív. Ryšavý má však dost zkušeností na to, aby neopakoval chyby z minulosti. Nejpravděpodobnějším scénářem je, že svého soupeře přeboduje.

Tip na vítěze: Ryšavý

Doporučeno
Dominik jako bodyguard hlídá rapery i děti prominentů: V klubu dávám pozor, aby jim někdo nehodil něco do pití Dominik jako bodyguard hlídá rapery i děti prominentů: V klubu dávám pozor, aby jim někdo nehodil něco do pití 2. dubna 2024 v 16:00

Jaime Cordero vs. Milan Ďatelinka

cordero
Zdroj: OKTAGON MMA

Tady doporučujeme nemrkat. Proti sobě se totiž postaví dva ostrostřelci, kteří zápasy umí rozhodovat jedním úderem. Cordero tři ze svých pěti výher rozhodl během minuty a Ďatelinka všechny šokoval, když v červenci poslal k zemi Ondřeje Rašku za pouhých 14 sekund.

Když se v kleci setkají takto dva divocí ranaři, jedno je jisté. Zápas rozhodně neskoční na body. Mírným favoritem by měl být Cordero, který byl v posledních letech aktivnější než Ďatelinka. Ten už pomýšlel na konec kariéry, poté ale chytl druhý dech. Ať už to ale dopadne jakkoliv, možná se zde staneme svědky nejrychlejšího zápasu turnaje.

Tip na vítěze: Cordero

Niklas Stolze vs. Matouš Kohout

stolze
Zdroj: OKTAGON MMA

České barvy bude v Německu hájit také známý fighter Matouš Kohout, šampion projektu Oktagon Underground. Ten si v květnu během pouhých 20 dní připsal hned dvě výhry a teď tento velezkušený postojář vyhlíží třetí zelené políčko v řadě. V cestě mu však bude stát bývalý bojovník UFC Niklas Stolze, který pro Kohouta bude pravděpodobně jedním z nejtěžších soupeřů za poslední roky.

Doporučeno
Muradov: Nic na mě nemají, o papíry v Česku budu dál bojovat. Po zápase pojedu na dovolenou Muradov: Nic na mě nemají, o papíry v Česku budu dál bojovat. Po zápase pojedu na dovolenou 13. září 2024 v 8:30

Stolze je velmi komplexním bojovníkem, který 10 ze svých 13 výher ukončil předčasně (5 KO a 5 submisí). Kohout většinu svých proher utrpěl právě na škrcení, je proto dost možné, že s touto taktikou půjde do zápasu i Stolze – vzít českého borce na zem a tam jej uškrtit nebo upáčit. Právě díky své všestrannosti, ale i zkušenostem z největšího světového kolbiště, by měl být Stolze favoritem.

Tip na vítěze: Stolze

Max Holzer vs. Pascal Hintzen

holzer
Zdroj: OKTAGON MMA

Jeden z největších talentů německé scény Max Holzer zatím v kariéře ani jednou neprohrál a momentálně za sebou má 8 výher v řadě. To je na 22letého mladíky úctyhodné skóre. O neporaženost se jej pokusí připravit bývalý bojovník z KSW Pascal Hintzen, mistr submisí, který právě tímto způsobem rozhodil 6 ze svých 8 výher.

Jedinou cestou k výhře pro Hintzen by mělo být boj přenést na zem a tam vytasit některou ze svých škrtících technik, je však málo pravděpodobné, že proti tak rozjetému Holzerovi by se mu to povedlo. Přeborníkem na škrcení je totiž i německý mladík, kterému odborníci větší velkou budoucnost, pokud bude ve výkonech pokračovat.

Není náhodou, že právě Holzer je jedním z největších favoritů celého turnaje. Předpokládáme, že uvidíme další ukončení před limitem a radost na straně Holzera, který ve svých zápasech zkrátka nepřestává udivovat.

Tip na vítěze: Holzer

Doporučeno
Bývalý šampion UFC zachránil své rodiče z hořícího domu. Byl v kritickém stavu, už může sám dýchat Bývalý šampion UFC zachránil své rodiče z hořícího domu. Byl v kritickém stavu, už může sám dýchat 16. března 2024 v 16:15

Alexander Poppeck vs. Jorick Montagnac

poppeck
Zdroj: OKTAGON MMA

O slovo se v hlavním předzápase přihlásí polotěžké váhy Alexander Poppeck a Jorick Montagnac, jejichž zápas je příslibem další velkolepé podívané. Francouzský bojovník Montagnac je spíš taktičtější typ zápasníka, který své soupeře většinou ve třech kolech přeboduje, je však téměř jisté, že v tomto případě boj na celých 15 minut neuvidíme.

Alexander Poppeck je naprostá mlátička, o čemž ostatně svědčí i jeho skóre. Na kontě má 17 výher a z toho 11 soupeřů ubil na KO/TKO. Většinu z nich dokonce hned v prvním kole, které bude pro Montagnaca bojem o přežití. Poppeck je aktuálně dvojka váhy a ví, že by si neměl dovolit zaváhat. Očekáváme další rychlý proces a výstavní knockout.

Tip na vítěze: Poppeck

Ivan Buchinger vs. Lom-Ali Eskiev

Ivan Buchinger
Zdroj: Oktagon MMA

Zlatý hřeb večera celého galavečera obstará živoucí slovenská legenda Ivan Buchinger, který už má za sebou více než 50 (!) profesionálních zápasů. Dosáhl už takřka všeho, čeho mohl, teď však kývl na další výzvu, kterou se mu stane nebezpečný německý bojovník Lom-Ali Eskiev, který se poslední roky probíjel organizací KSW. Buchinger i Eskiev jsou mistři na ukončování – Eskiev nejčastěji vyhrává na TKO či TKO, zatímco Buchinger je škrtící zabiják s 25 výhrami na submise.

Doporučeno
Brutální KO i drsný pád legendy. Turnaj Oktagon 60 přinesl tvrdá ukončení před limitem Brutální KO i drsný pád legendy. Turnaj Oktagon 60 přinesl tvrdá ukončení před limitem 8. září 2024 v 8:30

Jednoznačným favoritem zápasu je Buchinger, který se nejspíš pokusí vzít německého soupeře na zem a tam mu ukázat něco ze svého repertoáru submisí. Problémem pro Buchingera někdy bývá první kolo a právě prvních pět minut bude představovat největší šanci pro Němce, jak soupeře zaskočit a ubít. Ostatně právě v první kole už několik soupeřů ukončil. Ukončit Buchingera je však pro většinu bojovníků nadlidský úkol. Naše predikce? Buchinger ukáže to, v čem je nejlepší a po dvou posledních výhrách před limitem uvidíme další předčasnou výhru

Tip na vítěze: Buchinger

Domů
Sdílet
Diskuse