Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
3. září 2024 v 14:30
Čas čtení 0:54
Veronika Ábelová

Kontroverzní Andrew Tate inspiroval postavu v novém psychologickém thrilleru

Kontroverzní Andrew Tate inspiroval postavu v novém psychologickém thrilleru
Zdroj: Universal Pictures/propagační materiál
FILMY A SERIÁLY ANDREW TATE FILMY 2024 NOVÉ FILMY
Uložit Uložené

Nový psychologický thriller bude remakem filmu Speak No Evil, v českém překladu jako Nepřivolávej nic zlého. V něm jednu ze stěžejních rol ztvární James McAvoy, který hraje psychopatického otce jménem Paddy.

Původní hororový snímek z roku 2022 režiséra Christiana Tafdrupa sleduje dánskou rodinu na dovolené v Toskánsku, kde se sblíží s jednou holandskou rodinou. O několik měsíců později jsou pozváni na návštěvu do Nizozemska, kde se ale pobyt rychle stane noční můrou.

Doporučeno
Tohle je 10 nej filmů, které nás letos v kinech ještě čekají Tohle je 10 nej filmů, které nás letos v kinech ještě čekají 2. září 2024 v 10:00
Doporučeno
Toto je 25 nejvlivnějších influencerů a influencerek světa Toto je 25 nejvlivnějších influencerů a influencerek světa 29. srpna 2024 v 18:01
Doporučeno
Bianca Cristovao: „Dělám vtipy na hraně. Mluvím i o sexu a o tom, jaké to je být Češka. Brácha je nejlepší kritik“ Bianca Cristovao: „Dělám vtipy na hraně. Mluvím i o sexu a o tom, jaké to je být Češka. Brácha je nejlepší kritik“ 27. srpna 2024 v 16:00

Postavu otce jménem Paddy v chystaném remaku ztvárnil James McAvoy, který se dle svých slov nechal inspirovat Andrewem Tatem. Ten v posledních letech na sociálních sítích šíří nenávist a urážlivý obsah vůči ženám. Tate je v současné době i se svým bratrem Tristanem obviněn ze znásilnění a obchodování s lidmi. Čeká je soudní proces v Rumunsku. O své roli se McAvoy rozpovídal v nedávném rozhovoru pro Empire.

„Věc, kterou jsem mohl na té postavě využít, byla, že si myslí, že je tak trochu západní Andrew Tate,“ řekl v rozhovoru. „Paddy říká: „Naučím tě, jaké to je být znovu mužem.“ Je v tom ale taková zdvořilá tvář, která není úplně jako Andrew Tate,“ vysvětlil roli Paddyho v novém filmu. „Měl jsem dva základní kameny. Prvním byl australský výraz bogan, který může být spojován s určitou mírou toxické maskulinity. Druhým byla postava Roostera z filmu Jeruzalém, kterou tak skvěle zahrál Mark Rylance,“ prozdradil McAvoy.

McAvoy také řekl, že Paddy je muž, který se drží spíše tradicionalistického pojetí mužství. Ve filmu se dále objeví například Mackenzie Davis nebo Scoot McNairy. Snímek má v kinech premiéru 13. září.

Domů
Sdílet
Diskuse