Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Čteš poslední stranu článku:
ŽEBŘÍČEK: Česká klasika vypadla ze stovky nejlepších masových jídel na světě. Jaké skončily v TOP 5?

1. místo

Na prvním místě se umístila brazilská picanha. Maso je součástí spodního šálu zadní kýty. Přesněji se jedná o její horní trojúhelníkovou část, která má na povrchu vysoké tukové krytí. Picanha se nejčastěji připravuje na grilovacích jehlách nad ohněm, případně jako pečeně nebo steak.

Picanha
Zdroj: Sepato / Wikimedia Commons
Gastrožebříčky na uživatelské platformě TasteAtlas jsou založené na hodnocení lidí ze zahraničí. Server do hodnocení počítá pouze skutečné uživatele, hodnocení botů nebo lokálních patriotů vyřazuje. Jeho cíl je totiž následující: „Propagovat vynikající místní potraviny, vzbudit hrdost na tradiční pokrmy a zvědavost na jídla, která jste ještě neochutnali.“
Čti na předchozí straně
Dočetl jsi celý článek
Strana 5 z 5
Domů
Sdílet
Diskuse