Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
8. dubna 2015 19:18
Čas čtení 0:00
Samuel Majdek Richard Končol Tomáš Macho

Jiný kraj, jiný mrav #2. Odpovědi na tu samou otázku hledáme napříč Českem i Slovenskem

REFRESHER
Uložit Uložené

Jak se s našimi dnešními otázkami vypořádali mladí lidé z Česka a ze Slovenska?

Nedávno ti Refresher přinesl nový seriál s názvem Jiný kraj, jiný mrav, ve kterém hledáme odpovědi na stejnou otázku napříč městy Česka a Slovenska. V první části jsme zastavili a vyzpovídali mladé lidí v ulicích Prahy, Bratislavy, Lučence, Košic a Michalovic. Pokud chces vědět, kdo na naše otázky odpověděl dnes a jak se s nimi vypořádal, čti dál.

Dnes na naše otázky odpovídali:

Jiný kraj, jiný mrav #2. Odpovědi na tu samou otázku hledáme napříč Českem i Slovenskem


1. Představ si, že bys ve tvém městě organizoval hudební festival a mohl bys pozvat kohokoli z CZ/SK scény. Jaký intepret by podle tebe přilákal nejvíce lidí?

Michal (20, Bratislava): Pozval by som určite Kontrafakt, Nohavicu, ďalej Riša Mullera a DJku Plačkovú.

Sabína (16, Nitra): Jednoznačne Kontrafakt.

Vlado (22, Košice): Určite by som nad tým premýšľal dlho, pretože 100 ľudí = 100 chutí a každý má rád to svoje. Ak už mám vybrať niečo, tak by som šiel asi do klasiky, ktorá vypredáva kluby. Čiže pre mňa osobne topka CZ/SK scény Kontrafakt.

Vojtěch (26, Praha): Napadne mě v první řadě určitě Rytmus, ten má v Čechách hodně fanoušků a i já bych ho rád znovu viděl, nejlépe s celým KF. Hodně fanoušků by přišlo určitě i na Ektora. Jiné žánry tolik nesleduji ale lidi hodně chodí na starý harcovníky typu Kabát nebo Lucie.

2. Co bys ve tvém městě ukázal návštěvě ze zahraničí, která poprvé přišla do Česka/na Slovensko?

Michal (20, Bratislava): Ukázal by som Trafo, Tisícku, potom by som ich zobral na hrad a ukázal by som im Staré mesto. Ďalej by som ich zobral najesť sa do Slovak Pubu, nech sa najedia dobrého slovenského jedla a keby bolo leto,  zobral by som ich na Zlaté Piesky na Wake. A samozrejme Eurovea nesmie chýbať.

Sabína (16, Nitra): V prvom rade by som ich zobrala prejsť sa po pešej zóne, odtiaľ do parku, na Nitriansky hrad, prípadne vrch Zobor, z ktorého je pekný výhľad na celé mesto. Večer by asi bodovala Mostná ulica, na tú by tak ľahko nezabudli. Z podnikov asi hotel Mikado a fastfood Hami Papi.

Vlado (22, Košice): Určite Dóm sv. Alžbety, taká naša košická pýcha, potom k nášmu erbu, keďže je mega, pochádza z roku 1369 a má aj dlhú históriu. Navštívil by som aj Kasárne - Kulturpark, špeciálne časť Steel Park a ukázal kopu zaujímavých exponátov. Na poslednom mieste by bol Luník 9, lebo ten poznajú ľudia ešte aj v zahraničí.

Vojtěch (26, Praha): Tak klasicky Staré město, Malou Stranu, nejlépe někam sednout k řece a koukat na Hrad. Taky třeba Petřín teď zjara. 

 

3. Představ si, že bys dostal 8 000 Kč s tím, že je musíš ve svém městě za jeden den rozumně a zábavně utratit. Co bys udělal?

Michal (20, Bratislava): Možno by padla jedna jednica a potom by som si kúpil farebný papier a išiel si s kamarátmi púšťať lodičky na Dunaj (smiech).

Sabína (16, Nitra): Istú čiastku by som samozrejme minula na oblečenie, hoci v Nitre je len pár dobrých obchodov. Ďalej by to boli veci do fitka, zábava s kamarátmi v meste. Neznamená to ale, že by som všetko minula naraz. Nechcem míňať peniaze na nepotrebné zbytočnosti, ktoré nevyužijem.

Vlado (22, Košice): Navštívil by som obchod KERE Spojka a investoval by som do outfitu (smiech). Navštívil by som aj Košický zlatý poklad, pokochal sa a zakončil by som to nejakým večerným chillom s dobrými ľuďmi.

Vojtěch (26, Praha): Záleží dost na tom, co by se zrovna ve městě dělo. Obecně je moje představa dne dát si někde výborný oběd, kávu, pak si půjčit loď a jet po Vltavě. Večeře, a pak zůstat v baru v centru a zbytek propít a jít někam tancovat. Pokud by byl nějaký festival, jako bývají třeba slavnosti vína nebo piva, nebo gurmánský festival, tak tam by se dalo za ty peníze dobře pobavit.

4. Jaký druh alkoholu nejvíce preferují lidé v tvém okolí?

Michal (20, Bratislava): Vodku, whisky a víno. 

Sabína (16, Nitra): Kapitána, prípadne low-budget Božkov.

Vlado (22, Košice): Je to vo väčšine prípadov podľa chuti, ale myslím, že rumu a pivu - božskému nápoju, keďže som hutník, tak pre nás to nie je pivo (smiech), by nepohŕdol nik a ak áno, tak zvolíme alternatívu - vodku. 

Vojtěch (26, Praha): V baru většina pije pivo nebo víno. Pokud je party u někoho na bytě, potom rum s colou. 

5. Jaká je pro tebe maximální přijatelná vzdálenost, kterou bys došel pěšky?

Michal (20, Bratislava): Rád sa prechádzam. Chodíme pri Dunaji alebo do Horského parku. Čiže, kým by mi nohy neodpadli.

Sabína (16, Nitra): Nechodím veľmi pešo, no také tri-štyri kilometre by mi nerobili problém.

Vlado (22, Košice): Vzdialenosť nie je problém, keď na oblohe svieti oskar. Nasadíš si okuliare a cesta sa môže začať. Základ je pekné počasie.
Vojtěch (26, Praha): Tak nejvíc 3 km, ale to bych musel mít čas muselo by být hezky na procházku.

Domů
Sdílet
Diskuse