Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
28. července 2015 10:11
Čas čtení 0:00
Ondřej Jarůšek

Čína po 15 letech kompletně zrušila zákaz prodeje zahraničních herních konzolí

TECH ČÍNA
Uložit Uložené

Je to tady! Čína se konečně odhodlala k úplnému zrušení zákazu prodeje konzolí. Trvalo to 15 útrpných let, ale čínští hráči se nakonec dočkali.

Trvalo to sice celých 15 let, ale přeci jenom k tomu nakonec došlo. Od roku 2000 v Číně panoval zákaz prodeje zahraničních herních konzolí, což společnostem typu Microsoft, Sony nebo Nintendo nedovolovalo se svými vlajkovými loděmi zde podnikat, ale tomu je nyní konec. Zmíněné firmy společně s ostatními již mohou nejen prodávat své herní produkty, ale také na čínském území vybudovat továrny k jejich výrobě.

Čína po 15 letech kompletně zrušila zákaz prodeje zahraničních herních konzolí
  

Pro zemi jde samozřejmě o nemalý krok dopředu. V loňském roce byl zákaz částečně zmírněn, kdy pokud se danému zboží podařilo projít bezpečnostní inspekcí, bylo jej poté sice možné prodat, ale pouze a jenom v obchodní zóně Shanghai Free Trade Zone. Úplné otevření herních hranic tak bude pro společnosti znamenat přístup k trhu v zemi s více než 1,3 miliardovou populací.

Reakce společností na kompletní zrušení zákazu jsou pochopitelně pozitivní. Mluvčí Sony uvedl, že se pro ně jedná o „skvělé zprávy“. Dále podle slov mluvčího Microsoftu pro server Mashable je „budoucnost pro hraní v Číně světlá“. Kromě toho jde o „obrovskou příležitost přenést svět hraní na konzolích do Číny, stejně jako čínský herní průmysl do světa“. Jak se říká, lepší pozdě nežli nikdy. 

Domů
Sdílet
Diskuse