Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
8. července 2016 16:07
Čas čtení 0:00
Matěj Toman

První online kvalifikační kolo nelítostné bitvy ilustrátorů je v plném proudu. Zapoj se i ty do Raw Art Wrestlingu!

REFRESHER SOUTĚŽ
Uložit Uložené

Raw Art Wrestling nedávno započal svůj třetí ročník, který bude od těch předešlých vcelku odlišný. Pojďme si celou soutěž představit.

Nelítostná bitva ilustrátorů nesoucí název Raw Art Wrestling přesně vystihuje podstatu živého a pro diváky atraktivního umění. Semifinále a finále Raw Art Wrestlingu se totiž odehraje před zraky diváků, a to s bohatým doprovodným programem. Pojďme si ale soutěž, ve které nalezneme jak moderní ilustraci, tak komiksovou kresbu nebo vektorovou grafiku, pořádně představit.

Za skvělým konceptem Raw Art Wrestlingu stojí vizuální studio DRAWetc., které letos započne již třetí ročník tohoto klání. A hned si také řekneme, proč bude právě třetí ročník výjimečný. Poprvé totiž půjde o mezinárodní záležitost, jelikož budou kvalifikační kola probíhat online, a tak se bude moci zúčastnit v podstatě kdokoliv, kdo je schopen se v případě úspěchu dostavit na již živé semifinále do Prahy.

Zadání prvního kvalifikačního je již známo – horor. Své výtvory na toto téma můžete zasílat do 11. 7.

Celý kolotoč umění začal 27. června (jún) kvalifikačními online koly. Ta potrvají až do října (október). Kvalifikačních kol bude celkem pět a soutěžit se bude ve dvou kategoriích – analog a digital. Každé kolo se ponese v jiném duchu, a to díky tématu, které zadá odborná porota.

Vítězné dílo minulého ročníku v kategorii analog – Honza Gruml a jeho výtvor na téma CML

První online kvalifikační kolo nelítostné bitvy ilustrátorů je v plném proudu. Zapoj se i ty do Raw Art Wrestlingu!

Kategorie analog se logicky bude týkat těch, kteří ke svému řádění nepotřebují jakékoliv elektronické pomůcky, a tak se zde najdou umělci používající fixy, štětce, tužky nebo spreje. Digital zase patří borcům, jež tvoří pomocí vektorové grafiky na tabletech nebo počítačích. Výsledný produkt může představovat grafický design, ilustrace nebo 3D model. Téma platí pro obě kategorie, a tak probíhá kvalifikace pro analog a digital současně. Po skončení všech 5 kol se v říjnu dozvíme jména 20 kreativců (z online kvalifikace postupuje 10 analog a 10 digital ilustrátorů), kteří postoupí do živého semifinále. To se bude konat v prosinci (december) v Praze.

Letošní ročník RAW bude v mnoha ohledech jiný. Rozhodli jsme se pro nový systém soutěže, kdy budou kvalifikační kola probíhat pouze online. Účastnit se tak budou moci pohodlně ilustrátoři z celé Evropy a RAW se tak poprvé za dobu své existence stane mezinárodní soutěží,“ říká pořadatel soutěže Vladimír Strejček z vizuálního studia DRAWetc.

Práce Longiyho, která dostala stejně hlasů jako výtvor Filipa (téma Kdyby to máma věděla). O vítězi tak musel rozhodnout 15minutový rozstřel

První online kvalifikační kolo nelítostné bitvy ilustrátorů je v plném proudu. Zapoj se i ty do Raw Art Wrestlingu!

O úplném vítězi rozhodlo až 15minutové finále. Téma neslo název Ztracená křižovatka. Vlevo výtvor Filipa, vpravo Longiyho, který celé klání vyhrál

První online kvalifikační kolo nelítostné bitvy ilustrátorů je v plném proudu. Zapoj se i ty do Raw Art Wrestlingu!

Na celou soutěž bude bystrým okem dohlížet porota složená z významných umělců z oboru. Prvním porotcem bude ilustrátor, pedagog a zakladatel studia DRAWetc. Vladimír Strejček, dále se zapojí komiksový ilustrátor Michal Suchánek, kreativní ředitel Ogilvy One Marek Linhart, spoluzakladatel Global Street Art Lee Bofkin a nakonec raper, ilustrátor a komiksový autor Vladimir 518.

Doporučeno
Chceš brázdit ulice města v novém MINI Cooperu? Zapoj se do soutěže Coca-Cola, vyhrát můžeš i další hodnotné ceny Chceš brázdit ulice města v novém MINI Cooperu? Zapoj se do soutěže Coca-Cola, vyhrát můžeš i další hodnotné ceny 9. října 2023 10:30

Těší nás, že můžeme každý rok propojovat ilustrátorskou scénu a objevovat nové talenty. Navíc si myslím, že hodně kreslířů baví srovnávat svoje myšlení a techniku s dalšími ilustrátory. Chtějí se pobavit a zasmát. Proto akce vnikla, říká pořadatelka RAW, Hanina Větrovcová.

Porota ve složení Vladimír Strejček, Michal Suchánek, Marek Linhart, Lee Bofkin a Vladimir 518

První online kvalifikační kolo nelítostné bitvy ilustrátorů je v plném proudu. Zapoj se i ty do Raw Art Wrestlingu!

Celá soutěž vyvrcholí finálovým večerem s bohatým doprovodným programem a show v lednu (január) 2017 v Praze, kde bude probíhat barevná bitka přímo před zraky diváků. Všech osm finalistů zde bude muset během 90 minut zkomponovat takové dílo, které jim zajistí úplně vítězství celé soutěže. O absolutním vítězi pak rozhodně nemilosrdná porota a přítomní diváci. Motivací pro soutěžící je nejen poměření svého talentu s ostatními umělci v oboru na mezinárodní úrovni, ale také hlavní odměna pro vítěze, kterou je pro tento rok Grafický tablet Wacom Cintiq 27HD touch, dále pak praxe ve studiu DRAWetc. a mnoho dalších cen. Až se po boji usadí prach, na nohou zůstanou stát dva vítězové. Ultimátní šampioni analogové a digitální ilustrace, opravdoví hrdinové Raw Art Wrestling.

Domů
Sdílet
Diskuse