Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
28. září 2016 21:05
Čas čtení 0:00
Matěj Toman

Od pátku do neděle se Praha stane hackerským hnízdem díky Hackers Congress Paralelní Polis 2016

REFRESHER
Uložit Uložené

Kromě přednášek, debat a workshopů se mohou návštěvníci těšit i na doprovodný program.

Světové špičky hackingu, decentralizované ekonomiky a kryptoanarchie se 30. září sjedou do Paralelní Polis v pražských Holešovicích na třídenní kongres, jehož programem se jako hlavní téma bude prolínat bitcoin. Jaké alternativy ke stávajícímu systému přináší a jaké problémy může řešit? Nabitý program, který je nyní k dispozici, zodpoví nejen tyto otázky.

Mezi téměř padesáti převážně zahraničními spíkry je podle pořadatele Martina Šípa vůbec nejočekávanější osobností Andreas Antonopoulos: „Je to skvělý řečník, vizionář a popularizátor bitcoinu a decentralizace. Obsah jeho sobotní přednášky Myšlenky o budoucnosti peněz bude pro všechny překvapením, protože obsah vytváří pár hodin před vystoupením dle aktuální inspirace,“ představuje ho Šíp.

Od pátku do neděle se Praha stane hackerským hnízdem díky Hackers Congress Paralelní Polis 2016

Odlehčené a velmi praktické bude také nedělní vyprávění bitcoinového cestovatele Felixe Weise. „Felix strávil 18 měsíců na cestách po celém světě jen s jediným platidlem, bitcoinem,“ zve na jeho přednášku Martin Šíp s tím, že Felix cestu přežil, užil si ji a dokázal, že bitcoin není pouze hříčkou počítačových nadšenců.

„Osobně se také velmi těším na legendu Timothy C. Maye. Byl to právě on, kdo před třiceti lety vytvořil Manifest krypto-anarchie. Bude to zvláštní moment, protože pokud vím, tak od vzniku Bitcoinu na žádné konferenci nevystoupil a nikdy se k němu nevyjádřil,“ vybírá Šíp třetí highlight letošního kongresu. Timothyho přednáška nazvaná Třicet let kryptoanarchie shrne třicetiletou historii rozvoje nástrojů svobody na Internetu a bude zakončena nadějným výhledem do budoucnosti.

Kromě přednášek, debat a workshopů se mohou návštěvníci těšit i na doprovodný program. Proběhne například světová premiéra tzv. Swarming Drones Show. Drony se dočkají i vlastní prezentace v sobotu mezi osmou a devátou hodinou večer. Součástí programu je i přehlídka 3D tištěné módy Fashiotn.stl, která proběhne 1. října v La Fabrice. Poslední perličkou je pak sobotní světová premiéra hackerského filmu Down the Deep Dark Web od šesti hodin spojená i s panelovou diskuzí.

Od pátku do neděle se Praha stane hackerským hnízdem díky Hackers Congress Paralelní Polis 2016

#HCPP16 | 30. 9. – 2. 10. 2016 @ Paralelní Polis & La Fabrika | Dělnická 475/43, 170 00 Praha 7

 

Speakeři, program, další informace na webu hcpp.cz

Vstupenky k dispozici na e-shopu za 1 490 Kč

Facebook event zde

Domů
Sdílet
Diskuse