Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
29. března 2017 20:52
Čas čtení 0:00
Matěj Toman

Přijďte v sobotu na finální klání ilustrátorů a buďte svědky nemilosrdného souboje štětců, fix, sprejů a digitálních tabletů

REFRESHER
Uložit Uložené

Souboj štětců, fix, sprejů a digitálních tabletů čeká závěrečné kolo. Nejlepších osm borců ilustrátorské soutěže Raw Art Wrestling se probojovalo až do finále, které se uskuteční 1. dubna v prostorách pražského Ogilvy.

V případě, že se považujete za fanouška grafiky, ilustrace či malby a neslyšeli jste o soutěži Raw Art Wrestling, máme pro vás příležitost obohatit svou mysl o cool kulturní událostí, která u nás nemá obdoby. Pokud nemáte blízko ani k jednomu výše uvedených řemesel, budete obohaceni možná ještě více. I my, kteří jsme třímali štětec naposledy na základce, jsme byli z nedávného semifinálového kola nadšeni. Po něm logicky přichází to finálové. Dočkáme se ho v sobotu, 1. dubna.

V semifinále se ukázalo 20 ilustrátorů, to byla hodně velkolepá jízda. Všichni předvedli svůj talent a osm z nich postoupilo do finále. Kromě souboje o vítěze analogu a digitalu nás čeká Drink & Draw, aukce obrázků, filmový kvíz, výstava ilustrace, VR exhibice, diskuze ke komiksu Kytice a hlavně přednášky,“  říká Hanina Větrovcová,organizátorka RAW.

Přijďte v sobotu na finální klání ilustrátorů a buďte svědky nemilosrdného souboje štětců, fix, sprejů a digitálních tabletů

Tomáš Staněk, Jakub Gajdošík, Jan Gruml, Dalibor Krch v kategorii analog (to jsou ti, co přenášejí své nápady na plátno), Ondřej Dufek, KOMZ, Jakub Vykoukal a Tomáš Duchek za digital (tihle odpůrci špinavých hader to zase válí na tabletu) – to jsou jména osmi statečných borců, kteří změří své síly ve finále. Tyto ilustrátory budou tentokráte čekat trochu jiné podmínky. V předchozích kolech byli všichni soutěžící seznámeni s tématy těsně před odstartováním souboje. U velkého finále se ale dozví několik témat předem a až 1. dubna, těsně před odstartováním soutěže, si to osudové vylosují.

Takto vypadalo první semifinále v kategorii digital

Na celou práci budou mít jako vždy 90 minut a svůj talent předvedou před publikem. O těch nejlepších z kategorií analog a digital rozhodnou diváci, ale také odborná porota složená z profesionálů uměleckého světa, jako jsou Lee Bofkin, Vladimír Strejček, který je zakladatelem vizuálního studia DRAWetc. a Raw Art Wrestlingu, komiksový ilustrátor Michal Suchánek, kreativní ředitel Ogilvy Marek Linhart a také raper a umělec Vladimir 518.

Ze závěrečného wrestlingu vzejdou celkově dva vítězové: jeden z kategorie digital a jeden z analogu. Oba borci se mohou těšit na řadu cenných výher, jako je například grafický tablet od společnosti Wacom a také prize money.

 

A takhle to šikovňáci v semifinále mastili na plátně

Závěrečný souboj před živým publikem se odehraje až od 20:00, odpoledne bude věnováno řadě přednášek od profi umělců, a to nejen z České republiky, ale také ze zahraničí. Adolfa Lachmana znáte zejména jako tvůrce podivných biomechanických monster, ze Slovenska přijede přednášet tvůrce temných, psychologicky vymakaných komiksů, Branko Jelinek a až ze Španělska Miki Montlló. Studio DRAWetc. navíc ke svému 15. výročí uspořádá přednášku, ale také diskuzi k unikátnímu českému komiksovému projektu Kytice.

Kromě soutěže v analogové a digitální ilustrařině a odpoledních přednášek bude pro návštěvníky  připraven i bohatý doprovodný program: VR (virtuální realita) exhibice živé kresby, soutěže, aukce obrazů a  další ilustrátorské lahůdky. Nebude chybět ani disciplína Drink & Draw, dirigovaná hodina pohybového kreslení. Umělecky se tu tedy vyžije skutečně každý.

Veškeré aktuální informace naleznete na facebookové události nebo na webu.

Domů
Sdílet
Diskuse