Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
14. srpna 2017 19:24
Čas čtení 0:00
Pavlína Plecitá

Zanedlouho nás pravděpodobně čeká zmírnění protikuřáckého zákona. Vláda už podává návrhy, jak jej upravit

ZAJÍMAVOSTI ČESKO
Uložit Uložené

Protikuřácký zákon je v České republice v platnosti necelé tři měsíce.

Jeden z nejvíce diskutovaných zákonů u nás za posledních několik let odhaluje společnosti po necelých třech měsících nedostatky. Tedy alespoň podle ministra pro lidská práva Jana Chvojky. Ten chce po říjnových volbách podobu zákona částečně zmírnit. 

„Nemám problém přiznat, že se něco nevychytalo. Narazil jsem na problém v restauraci, kde mají velkou pergolu. Nemůže se pod ní kouřit, protože jde o pevnou konstrukci. To jsme nedoladili a chci to změnit,“ tvrdí Chvojka.

Zanedlouho nás pravděpodobně čeká zmírnění protikuřáckého zákona. Vláda už podává návrhy, jak jej upravit
Zdroj: flickr.com/Ximena Salazar

A přidávají se k němu někteří další politici, kteří nevidí smysl v zakazování kouření v prostorách, ve které je zajištěné otevřené větrání minimálně ze tří stran a je podle nich vhodné zákon upravit. „U venkovní zahrádky by podle mě mělo být jedno, jestli je zakrytá, nebo ne. Pokud je tam zajištěno větrání ze tří stran, je to něco jiného než uzavřený prostor restaurace,“ říká například poslanec Martin Plíšek.

Je tedy zřejmé, že protikuřácký zákon v budoucnu čeká ještě diskuze, která možná přinese řadu změn. Mimo jiné by se měla také otevřít otázka výše pokut za porušování tohoto zákona nebo vykazování opilých osob z restaurací.

Domů
Sdílet
Diskuse