Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
8. září 2017 15:08
Čas čtení 0:00
Ondřej Jarůšek

Žena na festivalu Burning Man rozdávala k pití své mateřské mléko. Návštěvníci v poušti si jím prý léčili kocovinu a přidávali si ho do kávy

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Dodržovat pitný režim je důležité, o to pak víc, když se nacházíte na vyprahlé poušti a užíváte si bujaré zábavy.

Je tomu teprve pár dní, co se světoznámý festivalu Burning Man dočkal svého završení. Návštěvníci každoroční akce se už pomalu vracejí domů a se svými přáteli a zbytkem světa prostřednictvím sociálních sítí aktivně sdílejí své bohaté zážitky, které si z této bujaré události odvezli. A právě jedním z účastníků letošního ročníku byla i mladá matka Miki Agrawal, která se na festivalu rozhodla k něčemu, co možná překvapí i ty, kteří si mysleli, že po zhlédnutí fotek z této divoké akce je už nic nepřekvapí – rozdávat k pití své mateřské mléko.

O neobvyklou zkušenost se Miki podělila na svém instagramovém profilu„Pumpovala jsem svá prsa každé tři hodiny a rozdala jsem většinu mléka. Někteří ho pili, protože doufali, že si tím vyléčí kocovinu, jiní jej zase chtěli do kávy na latte,“ píše žena v doprovodném textu u fotky, na které je vidět se zařízením na odběr mléka z ňader. Dále říká, že spousta lidí byla překvapena, že mléko se musí odebírat tak často, protože nevěděli, že jinak by matce přeplněná prsa způsobovala nepříjemnou bolest. Díky tomu si prý uvědomila, jak málo toho lidé včetně jí samotné, než se stala matkou, ví o kojení a mateřství, proto se domnívá, že každý člověk by se o tom měl povinně vzdělávat.

Nebylo to však poprvé, co se festivalu zúčastnila. Jak totiž píše server Business Insider, Mikki jej navštívila již loni a se svým manželem se zde pokoušela počít dítě. To se taky nakonec podařilo a letos 8. července porodila zdravého chlapce. 

I pumped my breasts every three hours at @burningman and gave away most of my milk. Some people downed a whole four ounces hoping for a hangover cure. Some wanted it for their coffee to make lattes. So many were excited and curious to try it. I drank some too when I ran out of water, it tastes like sweet coconut milk! So many people told me that they had no idea that I had to keep pumping every three hours because they didn't know that breasts would become engorged and super painful if they were not pumped - nature's way of keeping mama and baby working together :-) It made me realize that most people (including me before I had Hiro) know very little about motherhood and birth and post birth and that this needs to be mandatory learning for all humans. Every human has been birthed and raised somehow and yet even the smartest people have no idea what this process looks like. Nobody learns how to become a parent, let alone a good one. Time to change this! Great parenting can change the world! More conversations about this soon! #burningman #burningman2017 : @annekejong

Příspěvek sdílený mikiagrawal (@mikiagrawal),

Domů
Sdílet
Diskuse