Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
3. října 2017 17:43
Čas čtení 0:00
Adam Smeták

Bikeři řítící se až 100 km/h, parádičky a rocková hudba. To vše najdete na bikové akci Marosana End of the Season ve Špindlu

SPORT
Uložit Uložené

Letos se odehraje již 19. ročník události MRSN End of Season k příležitosti oslavy ukončení letošní bikové sezóny.

První říjnový víkend bude svátkem pro všechny milovníky adrenalinu a pořádné bikové show. Termín od 6. do 8. října bude totiž patřit dalšímu ročníku kultovní akce Marosana End of Season, kterou má na svědomí legendární český biker Michal Maroši. Závod se stejně jako loni pojede ve Špindlerově Mlýně. Letošní královskou disciplínou bude populární Japan DH.

Letos se odehraje již 19. ročník události MRSN End of Season k příležitosti oslavy ukončení letošní bikové sezóny. Pro tuto akci je typické to, že její organizátoři každý rok přichází s jiným konceptem. Stejně jako v předchozích letech se tak můžeme těšit na opravdu kvalitní podívanou, kdy nikdo jen tak nepřestane lovit nové adrenalinové zážitky.

Bikeři řítící se až 100 km/h, parádičky a rocková hudba. To vše najdete na bikové akci Marosana End of the Season ve Špindlu
Zdroj: Marosana End of the Season

V rámci letošního ročníku budeme poprvé v historii svědky populární Japan DH v roli královské disciplíny. Japan DH je hromadný sjezd na kolech po červené sjezdovce, kde se mohou doslova loket na loket potkat jezdci všech možných odvětví i formátů. Nejrychlejší jezdci v této disciplíně dosahují rychlosti kolem 100 km/h. Atraktivní podívanou slibují i nebezpečně vypadající pády a skutečnost, že se letos žádný jiný závod tohoto charakteru na našem území nepojede.

Neméně zajímavá pak bude i oblíbená disciplína Whip contest. Ta je určená závodníkům, kteří nepatří mezi vyznavače extrémně vysokých rychlostí a raději tráví čas ve vzduchu. Diváci se mohou těšit na pořádnou dávku velkých skoků a parádiček. O pořádnou nálož adrenalinu nezůstanou ochuzení ani závodníci z řad mladších ročníků. Pro ně bude vypsána soutěž v Bikeparkitect pumptracku ve dvou kategoriích: do 10 let, 11 – 15 let.

Bikeři řítící se až 100 km/h, parádičky a rocková hudba. To vše najdete na bikové akci Marosana End of the Season ve Špindlu
Zdroj: Marosana End of the Season

Na své si tradičně přijdou i ti, kteří nepřestávají lovit nové party zážitky. Neodmyslitelnou součástí totiž tradičně bude i Jägermeister afterparty, kde to bude žít v pátek i v sobotu v noci. V pátek bude na programu filmový večer, v sobotu pak koncertní show rockových partiček Time Shifters a Arrogant Twins. Po skončení pak vždy přijde na řadu partička ostřílených DJs.     

Denní provoz Bikeparku bude bez omezení, pro veřejnost otevřen od 8:00 do 18.00 za speciální ceny.

6. 10. PÁTEK

Special price na Bike Pass 650 Kč/3 dny (pá-ne)

Volné ježdění a trénink na Japan DH a Whip contest

PARTY STAN Svatý Petr – filmový večer, beseda, Dj's

7. 10. SOBOTA

Special price na Bike Pass 550Kč/2 dny (so-ne)

Volné ježdění a trénink na Japan DH a Whip contest

14:00 PUMPTRACK CHALLENGE(spodní stanice lanovky)

17:00 WHIP CONTEST (v cílovém prostoru)

PARTY STAN Svatý Petr – live bands-Time Shifters, Arrogant Twins, Dj's

8. 10. NEDĚLE

JAPAN DOWNHILL

10:00-12:00 Volný trénink

10:00-12:30 Registrace v party stanu

14:00 1. JÍZDA – Kvalifikace Japan DH (hromadný start)

16:00 2. JÍZDA – Finále Japan DH (hromadný start)

Hned po závodě proběhne vyhlášení výsledků.

Domů
Sdílet
Diskuse