Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
23. října 2017 23:48
Čas čtení 0:00
Dominik Vetrák

Vykročilo Walking Dead prvním dílem osmé série konečně tím správným směrem k vyšší kvalitě, nebo jsme se zase chytali za hlavy?

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

8. série The Walking Dead začala, a tak je vhodné si říct, co se to vlastně stalo.

Po pár měsících čekání je The Walking Dead zpět. Poznamenané smrtí kaskadéra a odchodem několika hvězd po 7. sérii začíná tam, kde naposledy skončilo. Válkou s Neganom. Já jsem se v koutku duše těšil, že to bude tentokrát jiné a opravdu dobré. Byl jsem tedy uspokojen? Jak se to vezme. Epizoda Mercy sice oplývá již tradičně facepalmovými momenty, co se logických lapsů a chování postav týče, na druhé straně se však snaží vyhýbat vatě a zbytečným dialogům. Dozvídáme se tak, že Rick a spol. se na útok připravovali opravdu dlouho. Na Negana vyběhli s množstvím svých lidí, ale skutečný plán tkvěl v nalákáni hordy nemrtvých do jejich hnízda zvaného Sanctuary. Jak jsme mohli vidět, podařilo se jim to, ale nebylo nám vlastně ani ukázáno, jestli někdo skutečně zemřel.

Vykročilo Walking Dead prvním dílem osmé série konečně tím správným směrem k vyšší kvalitě, nebo jsme se zase chytali za hlavy?
Zdroj: AMC

A přitom si toho černého Petra někdo vytáhnout měl, hlavně ve chvíli, kdy Rick s přípravou začal střílet po 4–5 cílech z několika metrů, které se navíc nehýbaly. Bývalý policista a jeden z nejzkušenějších zabijáků na světě však, třikrát hádejte, nikoho netrefil. Třešničkou na dortu pak už jen bylo chování „Otce“ Gabriela, který se rozhodl zachránit jednu z nejzbytečnějších a nejotravnějších postav, Gregoryho, bývalého vůdce Hilltopu. Jaký k tomu měl důvod, nikdo netuší, protože už dávno pochopil, že svět, ve kterém žije, už soucit a boží kázání neoceňuje. Rozhodnutí scénáristů zde vyústilo v samoúčelnou scénu, která má navodit napětí v dalších částech. Proč ale Gabriel nezabil Negana ve vteřině, kdy ho slyšel/viděl, skutečně nechápu. Jedině, že by po cestě zahodil zbraň (tak ale takovou pitomost už snad scénáristé neučinili). Co už, Walking Dead se prostě a jednoduše nikdy nezmění a vždy bude z velké části stupidní.

Vykročilo Walking Dead prvním dílem osmé série konečně tím správným směrem k vyšší kvalitě, nebo jsme se zase chytali za hlavy?
Zdroj: AMC

Nicméně, když si to odmyslíme, minimálně v této epizodě jsem se bavil. Sice té akce mnoho nebylo a spíše šlo o pár stealth zabití, pár pěkných scén se zde našlo (např lookout zabití). Na své si přišli i milovníci explozí a také diváci, kteří mají rádi práci maskérů, kostymérů a VFX týmu. Efekty, ať už přímo na place (praktické) nebo ty v počítačích, musíme pochválit. Vzhledem k televiznímu formátu jde o nádhernou práci. Během celé stopáže jsem se vůbec nenudil, akorát už teď vím, že mi další „dream sequences“ budou slušně vadit i do budoucna. Už jen doufat, že dalších 15 epizod 8. série nebude z poloviny bezduchá a zbytečná vata jako naposledy. Walking Dead vykročilo v 8. sérii správným směrem a kdyby si takovou kvalitu udrželo během celé série, byl by to výrazný progres, i když zde stále nemluvíme o bůhvíjaké nadprůměrnosti. Takto si však seriál budeme moci znovu užívat. I když, existuje jen málo optimistů, kteří věří tomu, že to takto dobře bude pokračovat i nadále. Jak se debut nové série zamlouval vám?

PS: Co celé ty roky Negan a Saviors dělali? Snad si mysleli, že je Rick a spol. nechají tak? Proč nezaútočili? Nakonec, jejich nepřítel má až tři základny, takže přemoci je je mnohem jednodušší než samotné Saviors.

Domů
Sdílet
Diskuse