Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
7. prosince 2017 15:57
Čas čtení 0:00
Antonín Havlík

Co Češi nejvíce sledovali v roce 2017? YouTube odhalil, že milujeme Despacito, Kovyho, Eda Sheerana, Leoše Mareše, Imagine Dragons či memes

ZAJÍMAVOSTI ČESKO YOUTUBE
Uložit Uložené

Stejně jako každý rok, i letos přichází YouTube se svými statistikami nejoblíbenějších videí.

Prosinec patří každým rokem všemožnému bilancování a různým statistikám a videoportál YouTube už tradičně nebývá výjimkou. YouTube Rewind tvoří čtveřice žebříčků, které definovaly červenou síť v roce 2017. Mezi nimi můžeme najít ta nejúspěšnější videa. Dva z nich (nejpopulárnější videa a nejpopulárnější hudební videa) tvoří globální trendy, jenž měly úspěch napříč celým světem a dva žebříčky jsou ryze lokálního charakteru. 

Spolu s tím vydává YouTube i speciální oslavné video, kde vystupují všechny známé tváře letošního roku. Osobnosti jako Stephen Colbert, Casey Neistat či Luis Fonsi shrnují globální trendy a události, které nastaly za rok 2017. Ve videu byl samozřejmě zmíněn kult fidget spinnerů, Shooting Stars, Cash Me Ousside, hitů jako Despacito nebo Sheeranovo Shape of You, zavzpomínáme i na masivní hurikány a teroristické útoky. Poprvé v historii YouTube Rewind tu chybí PewDiePie.

Všechny globální trendy najdeš na tomto odkazu, globální trendy hudebních videí, které jsou plné letošních hitů od interpretů jako Luis Fonsi, Ed Sheeran, J Balvin, Bruno Mars, Jason Derulo nebo DJ Khaled, najdeš tady. Pojďme se ale podívat blíže na trendy v České republice. Objevil se zde youtuber Kovy, ale také Jmenuju se Martin, Leoš Mareš nebo např. Shopaholic Nicol či Jan Michalovič.

Nejpopulárnější videa roku v České republice

1. Kovy – Despacito (parodie)

Nejpopulárnější video tohoto roku neovládlo nic jiného než Despacito. Tato verze je speciální v tom, že je to parodie od Kovyho. Jeho nazpívaná verze známého letního hitu, která dosáhla 7,5 milionu views, oslovila našince letos zdaleka nejvíce

2. Jmenuju se Martin – Kdyby byly písničky v realitě 2

Jak by asi vypadala naše komunikace, pokud bychom hovořili pomocí známých písní, to se pokusil ztvárnit youtuber se zapeklitým nicknamem Jmenuju se Martin. Jeho počin dosáhl bezmála 3,5 milionu zhlédnutí.

3. Hvězdy Zanzibaru

Infantilní písně se už v minulosti ukázaly jako skvělý marketingový tah některých velkých společností. Hvězdy Zanzibaru má na svědomí německý obchodní řetězec BILLA. Jejich píseň zafungovala. V české kotlině dosáhli zpívající plyšáci téměř půl druhého milionu zhlédnutí.

4. Leoš Mareš – Fotbalista roku

Leoš Mareš vyprodal loni Forum Karlín, příští rok to bude O2 Arena a letos dosáhl na čtvrté místo v žebříčku YouTube Rewind. Jde o opening video na udílení výročních cen Fotbalista roku 2016. Je to jeho přetextovaný hit Svalnatec. 1,4 milionu views.

5. Lajna – 1. díl

První díl českého seriálu internetové televize Obbod TV – Lajna – pojednává o dění v hokejovém prostředí. Hokejový trenér Hrouzek, který je hokejovým srdcařem a bývalým členem vítězné sestavy z Nagana, odjíždí do Havířova, kde by měl trénovat místní klub. Pilotní epizoda má 1,5 milionu zhlédnutí.

Celý žebříček Nejpopulárnější videa roku 2017 (Česká republika) nalezneš pod tímto odkazem.

Nejpopulárnější hudební videa roku v České republice

1. Ed Sheeran – Shape of You

Píseň Shape of You od Eda Sheerana lámala rekordy sledovanosti a na předních místech žebříčků zůstávala déle než všechny ostatních. I u nás. Zařadila se na první místo s počtem globálních views přes 2,8 miliard.

2. Luis Fonsi – Despacito feat. Daddy Yankee

Milovaný, nenáviděný, ať už jakýkoliv hit Despacito byl stejně jako ve světě i v Česku velmi populární. Aby taky ne, na YouTube má do dnešních dnů téměř 4,5 miliardy vidění.

3. The Chainsmokers & Coldplay – Something Just Like This

Britští Coldplay spojili síly s americkými DJs The Chainsmokers a vznikl z toho hit Something Just Like This, který byl představen už koncem Brit Awards. Má 843 milionů zhlédnutí a v Česku se usadil na třetí místo. 

4. Imagine Dragons – Thunder

Thunder, feel the thunder. Americká kapela Imagine Dragons bude mít příští rok v Praze koncert v rámci své tour k albu EVOLVE. A asi to tam bude vřít, protože na internetu mají fanouškovskou základnu silnou. Jde o čtvrtý nejoblíbenější hit v tuzemsku.

5. Pavel Callta ft. Leoš Mareš – Píšem si svůj sen

Páté místo zaujala česká píseň s trochu klišovitým názvem Píšem si svůj sen. Mladý popový objev Pavel Callta si pozval nejoblíbenějšího moderátora v zemi, Leoše Mareše, který už exceloval v předchozím žebříčku – takže z toho nutně musel vzniknout úspěšný hit. 7,3 miliony zhlédnutí.

Celý žebříček Nejpopulárnější hudební videa roku 2017 (Česká republika) nalezneš pod tímto odkazem.
Domů
Sdílet
Diskuse