Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
5. února 2018 17:10
Čas čtení 0:00
Antonín Havlík

Jde to i bez zvířat. Novou veganskou obdobu hermelínů Alexýr má na svědomí 22letá Češka

GASTRO
Uložit Uložené

Další úspěšná Hithitová kampaň přináší tentokrát daleko více, než jen skvělé sýry.

Skvělá zpráva míří tentokrát mezi milovníky sýrů a vyznavače veganství, kteří se ale nechtěli oblíbené pochoutky zbavit – případně nevěřili, že by se dala čímkoli nahradit. Dvaadvacetiletá Češka Alexandra Šulcová totiž svým novým Alexýrem přesvědčuje, že to možné je, a velmi chutně.

Veganské sýry značky Alexýr jsou alternativou ke stále se rozšiřujícímu trhu s rostlinnou stravou. Neživočišné hermelíny jsou vyrobeny s maximální šetrností k přírodě, ze surovin, které jsou zdraví prospěšné a také bez jakéhokoli násilí na zvířatech. Jak uvedla Alexandra, už dlouhou dobu se chtěla stát vegankou, ale nemohla se vzdát sýrů. Po zhlédnutí několika dokumentů o velkochovech však změnila názor a rozhodla se plně nahradit živočišnou stravu veganskými alternativami. Začala hledat různé náhrady svých oblíbených pokrmů z rostlinných ingrediencí a v tu chvíli ji napadlo vymyslet vlastní vegan hermelín.

Jde to i bez zvířat. Novou veganskou obdobu hermelínů Alexýr má na svědomí 22letá Češka

Na studijním pobytu v Kanadě jsem měla možnost ochutnat z široké nabídky veganských sýrů. Stala jsem se na nich doslova závislá a po návratu jsem musela urychleně vyhledat recepty veganských sýrů a začít je testovat. Nabídka v Česku byla totiž v té době dost neuspokojivá,“ vzpomíná Alex na začátky tvoření Vegmelínu.

Její značka Alexýr má v portfoliu osm druhů veganských sýrů. Jsou vyrobeny z kešu oříšků a pro celiaky nabízí i bezlepkovou variantuChceme zákazníkům dopřát delikátní prvotřídní rostlinné sýry. Ať už jí výhradně vegansky, trpí intolerancí laktózy, patří mezi celiaky nebo jen vyhledávají zdravější alternativu k mléčným sýrům, s našimi Vegmelíny se nemusí vzdát lahodné sýrové chuti,“ doplňuje Alex.

Jde to i bez zvířat. Novou veganskou obdobu hermelínů Alexýr má na svědomí 22letá Češka

Uspořádala ochutnávky v Praze, Brně a Ostravě a po skvělých reakcích se rozhodla své produkty začít dělat pro větší masu lidí. Odstartovala proto kampaň na portálu Hithit.cz. Cílovou částku se 269 tisíc korun se podařilo vybrat a produkty značky Alexýr tak budete moci už brzy objednávat. Pro aktuální informace sledujte Facebook stránku.

Domů
Sdílet
Diskuse