Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
8. února 2018 11:08
Čas čtení 0:00
Ondřej Jarůšek

Ženu v autoškole zřejmě vystresovala zkouška z parkování natolik, že zemřela

ZAJÍMAVOSTI AUTOŠKOLA
Uložit Uložené

Test v autoškole dopadl pro 30letou ženu tragicky a podle odborníků za to může nadměrný stres, kterému byla řidička vystavena.

Zkoušky v autoškole často představují silný nápor na psychiku řady začínajících řidičů. Takto velké stresové vypětí však může být pro člověka krajně nebezpečné a nedávný případ z Číny ukazuje, že může mít až tragické následky.

Jak totiž informuje britský server Daily Mail, v tamním městě Su-čou během zkoušky z parkování na konci ledna došlo u zhruba třicetileté ženy za volantem „k selhání srdeční činnosti“, a přestože instruktor na místo neprodleně přivolal záchrannou službu a až do chvíle jejího příjezdu prováděl resuscitaci, nepodařilo se řidičku zachránit.

Vyšetřovatelům se zatím přesnou příčinu srdečního selhání nepodařilo určit, podle psychologů je však na vině právě nadměrný stres, kterému byla žena během zkoušky vystavena. 

Ilustrační obrázek

Ženu v autoškole zřejmě vystresovala zkouška z parkování natolik, že zemřela
Zdroj: pixabay.com/epicantus

„Zkouška vyžaduje velkou pozornost a tím pádem i spoustu energie. A to je samozřejmě spojeno s množstvím stresu, zejména pak u mladých lidí,“ cituje server Novinky jednoho z tamních řidičských instruktorů.

„Zvládání emocí může být pro úspěšné vykonání zkoušek zcela rozhodující. Pokud se naučí pracovat se svým rozpoložením, budou při zkouškách schopni zvládat i stres,“ dodává. 

Doporučeno
KVÍZ: Víš, co znamenají tyto kontrolky v autě? Otestuj se, jestli nemusíš opakovat autoškolu KVÍZ: Víš, co znamenají tyto kontrolky v autě? Otestuj se, jestli nemusíš opakovat autoškolu 4. prosince 2023 8:00

Instruktor zažínajícím řidičům také radí, aby se před zkouškou v autoškole nezapomněli dobře najíst a dýchat zhluboka. I to totiž může člověku významně pomoci při zvládání situací náročných na psychiku.

Domů
Sdílet
Diskuse