Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
23. března 2018 13:51
Čas čtení 0:00
Pavlína Plecitá

25 nejlepších destinací podle TripAdvisor roku 2018? Praha s přehledem překonala New York, Tokio i Sydney

ZAJÍMAVOSTI CESTOVÁNÍ
Uložit Uložené

Česká metropole se umístila v první desítce Traveler’s Choice Awards.

Rok se s rokem sešel a známý cestovatelský server TripAdvisor, díky kterému si můžeme velmi snadno, rychle a přehledně naplánovat krátký výlet i několikatýdenní dovolenou, nám i s letošním březnem předkládá žebříček těch nejlepších destinací, za jejichž poznáním se můžete v roce 2018 vydat.

Ceny Traveler’s Choice Awards jsou rozdány a nás velmi těší, že naše hlavní město nezůstalo ani tento rok pozadu. V kategorii destinace se Praha umístila na 7. místě, a s přehledem tak porazila jiná světově známá a turisticky oblíbená místa.

25 nejlepších destinací podle TripAdvisor roku 2018? Praha s přehledem překonala New York, Tokio i Sydney
Zdroj: pexels.com

„Zvoleno miliony cestovatelů.“ Tak zní motto každoročně předávaných pomyslných cen místům, na která se turisté a cestovatelé rádi vracejí a doporučují jejich návštěvu i ostatním. I pro letošní rok zvolili uživatelé serveru TripAdvisor ta nejlepší místa, která rozhodně stojí za naši pozornost a poznání.

V loňském roce se české hlavní město v žebříčku umístilo na skvělém 9. místě. Pro letošní rok však vystoupalo ještě o dva stupínky blíže k vrcholu. Autoři Traveler’s Choice Awards vyzdvihují zejména kouzelnou, pohádkovou atmosféru, která každého návštěvníka jednoduše dostane do kolen. Nebo alespoň do jedné ze zmíněných nejvyhlášenějších hospůdek Starého Města, kde se čepuje ten nejvychlazenější, nejlahodnější a vlastně tak nějak celkově nejlepší zlatý poklad. Ano, skvělé pivo, kultura a bohatá historie snad každé dlažební kostky od Pražského hradu až po Prašnou bránu si získala srdce mnoha zahraničních návštěvníků.

Doporučeno
Jedna návštěva Vietnamu změnila můj pohled na svět. Proč jsem nyní v Česku nešťastná? Jedna návštěva Vietnamu změnila můj pohled na svět. Proč jsem nyní v Česku nešťastná? 16. dubna 2024 7:00

I v kategorii restaurace se navíc v minulém roce umístil český zástupce – restaurace Alcron. Známý podniky z centra Prahy, který vaše chuťové pohárky polechtá michelinskou hvězdou, obsadil 11. nejlepší pozici ve společnosti špičkových gastronomických umělců z Francie, Velké Británie, Itálie a dalších zemí.

25 nejlepších destinací podle TripAdvisor roku 2018? Praha s přehledem překonala New York, Tokio i Sydney
Zdroj: pexels.com

V konkurenci stovek světových destinací si Praha vede opravdu úctyhodně. Lépe na tom v letošním ročníku zůstaly pouze Paříž, Londýn, Řím, Bali, Kréta a Barcelona. Naopak v těsném závěsu za Prahou se v žebříčku Top 25 destinací umístila města Marakéš a Istanbul. Další světové metropole například z Vietnamu, Japonska, Číny nebo Thajska jsou poněkud překvapivě až na druhém konci seznamu. O to více pyšní tak můžeme být na sice malou, ovšem malebnou a laskavou českou metropoli. Takový úspěch je důkazem toho, že zlaté české ručičky rozhodně mají světu co nabídnout. A s každým dalším rokem je toho víc a víc.

Top 25 destinací Traveler’s Choice Awards 2018

1. Paříž, Francie

2. Londýn, Velká Británie

3. Řím, Itálie

4. Bali, Indonésie

5. Kréta, Řecko

6. Barcelona, Španělsko

7. Praha, Česká republika

8. Marakéš, Maroko

9. Istanbul, Turecko

10. New York, Spojené státy americké

11. Phuket, Thajsko

12. Hanoj, Vietnam

13. Siem Reap, Kambodža

14. Jamajka

15. Playa del Carmen, Mexiko

16. Lisabon, Portugalsko

17. Dubaj, Spojené arabské emiráty

18. Tokio, Japonsko

19. Káthmándú, Nepál

20. Hongkong, Čína

21. Hurghada, Egypt

22. Nové Dillí, Indie

23. Cuzco, Peru

24. Rio de Janeiro, Brazílie

25. Sydney, Austrálie

Domů
Sdílet
Diskuse