Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
16. května 2018 16:26
Čas čtení 0:00
Antonín Havlík

Český oscarový režisér Miloš Forman dostane vlastní náměstí. Bude v centru Prahy u Pařížské ulice

FILMY A SERIÁLY ČESKO
Uložit Uložené

Čest jeho památce.

Legendární český režisér Miloš Forman, který získal dvě oscarová ohodnocení, dostane v centru Prahy vlastní náměstí. Plocha pojmenovaná jeho jménem se bude nacházet před luxusním hotelem Intercontinental na Praze 1, na samotném vyústění Pařížské ulice. Autor, který zemřel letos v dubnu v 86 letech, obdržel už minulý rok čestné občanství. 

Nové náměstí vyroste místo piazzety před pětihvězdičkovým hotelem. Přejmenuje se na náměstí Miloše Formana. Dnes to bylo schváleno pražskými radními. Známému režisérovi se tak dostane dalšího uznání. Aby taky ne, vždyť mezi jeho největší filmové klenoty patří Přelet nad kukaččím hnízdem, Amadeus, Hoří má panenko nebo muzikál Vlasy.

„Už před rokem jsme panu Formanovi udělili čestné občanství, ale bohužel si ho už nemohl převzít, takže jsem ráda, že mu můžeme vzdát hold takto. Celý život dělal ve světě skvělé jméno nejen Praze, ale i celé České republice, a proto je na místě, že jeho jméno ponese významný prostor v centru města,“ řekla primátorka Adriana Krnáčová.

Český oscarový režisér Miloš Forman dostane vlastní náměstí. Bude v centru Prahy u Pařížské ulice
Zdroj: Google Maps
Domů
Sdílet
Diskuse