Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
10. června 2018 v 15:34
Čas čtení 0:00
Adam Smeták

Češi hrají nejraději akční tituly a v průměru jsou o dva roky mladší než hráči ve světě

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Herní průmysl skokově roste a jeho dynamické proměny se odrážejí i na spotřebních návycích Čechů.

V minulém roce proběhly na PayPaylu herní platební transakce ve výši 12 miliard dolarů. Platební portál využívá hráčská komunita pro jeho rychlost a přehledné uživatelské rozhraní.

PayPal se proto spojil se společností SuperData a vypracovali na vzorku 25 tisíc respondentů z 25 trhů hloubkový průzkum. 

Jednou ze zkoumaných zemí byla i Česká republika, a tak jsme se dozvěděli celou řadu informací o hráčských preferencích Čechů.

Nejvíce nás baví akční hry. V posledních třech měsících si akční hru pustilo 45 % hráčů z naší kotliny. Střílečky hrálo 44 % našinců a walkthrough příběhovky 43 %.

Češi hrají nejraději akční tituly a v průměru jsou o dva roky mladší než hráči ve světě
Zdroj: Wikipedia.org/Pablo029

Češi si také oblíbili let's playe a různá sestříhaná herní videa. Sleduje je 35 % gamerů. Streamované záznamy z hraní sleduje ovšem jen 23 % tuzemských hráčů, což je nízko pod celosvětovým průměrem. 

Co se týče hodin strávených u her, 25 % hráčů z Česka tráví v kuse 1–2 hodiny denně hraním, stejné procento u her sedí 2–4 hodiny a déle než 4 hodiny jich u obrazovky sedí 24 %

Globálního trendu se držíme také v souvislosti s nástupem mobilního hraní. Na mobilu pravidelně hraje 61 % hráčů z Česka. Na stolních počítačích jich hraje 58 % a na noteboocích 53 %. Ve srovnání se světem však hrajeme na PC téměř dvakrát častěji. 

Průměrný věk hrajícího Čecha je 33 let. Celosvětový průměr je 35 let. Ženských hráček je u nás 33 procent. Průzkum probíhal od února do března letošního roku.

Domů
Sdílet
Diskuse