Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
22. července 2018 16:52
Čas čtení 0:00
Ondřej Jarůšek

Toblerone se vrací k původnímu tvaru bez velkých mezer

GASTRO
Uložit Uložené

Z čokolády Toblerone zmizí velké mezery, které zákazníci často kritizovali. Zároveň dojde k navýšení hmotnosti.

Známé švýcarské tyčinky z čokolády Toblerone se na pulty obchodů vrátí ve své původní podobě, tedy bez velkých mezer, které se ze strany nespokojených zákazníků staly terčem ostré kritiky. Podle nich totiž čokoláda přestala svým tvarem připomínat hornaté Alpy, ale spíše stojan na kola nebo ploché Nizozemsko.

Upravený vzhled čokolády s většími mezerami mezi charakteristickými trojúhelníkovými dílky byl poprvé představen v roce 2016. Majitel oblíbené značky, kterým je americká firma Mondelez International, změnu tehdy vysvětloval tím, že pokud by zůstal zachován původní vzhled produktu, muselo by dojít ke zvýšení ceny. U většiny zákazníků se však změněný tvar tyčinek nesetkal s pochopením.

Firma se proto nyní rozhodla, že se velkých mezer zbaví a vrátí se k původnímu tvaru čokolády. Zároveň taky dojde k navýšení hmotnosti tyčinky, konkrétně ze 150 gramů na 200 gramů. Jak přesně se však tato změna projeví na ceně tyčinky, zatím není jasné. Podle deníku Mirror by ovšem mělo dojít až k dvojnásobnému zdražení

Jak píše britský server BBC, majitel značky oznámil, že za změnou nestojí pokles prodejnosti. Po představení větších mezer se prý prodeje tyčinek dokonce ještě zvětšily a rok 2017 byl pro Toblerone „fantastický“. Nová, 200gramová verze tyčinky s tradičním tvarem by se měla začít prodávat v druhé polovině letošního roku. 

Toblerone se vrací k původnímu tvaru bez velkých mezer
Zdroj: www.flickr.com/Clint Budd
Domů
Sdílet
Diskuse