Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
26. července 2018 19:45
Čas čtení 0:00
Ondřej Jarůšek

Conor McGregor do vězení nepůjde. U soudu se přiznal k útoku na autobus a všechna obvinění byla stažena

SPORT
Uložit Uložené

Soud rozhodl ve prospěch slavného sportovce. Nepůjde do vězení a ani nebude mít zápis v trestním rejstříku.

Je rozhodnuto – světoznámý zápasník organizace UFC Conor McGregor se vyhne vězení. Irský rodák čelil vážnému obvinění z celkem 12 přestupků, a to včetně ublížení na zdraví, která proti němu byla vznesena poté, co 6. dubna (apríl) tohoto roku zaútočil po boku několika svých společníků na autobus, v němž seděli další profesionální bojovníci.

Po dramatickém incidentu se dnes už 30letý sportovec sám přihlásil na policii a po zaplacení kauce ve výši 50 tisíc dolarů byl z vazby propuštěn na svobodu. Celý spor byl údajně vyprovokován tím, že jeho blízký přítel Artem Lobov měl určité nevyřízené účty s Khabibem Nurmagomedovem, který se v tu chvíli v autobusu nacházel.

Kvůli výbuchu emocí a neurvalému chování tak nad slavným sportovce až dodnes vysela otázka, jak celá záležitost dopadne a zda jej fanoušci ještě v dohledné době vůbec uvidí zápasit. V případě prokázání všech obvinění totiž zápasníkovi hrozil až sedmiletý vězeňský trest.


V tuto chvíli si už ale McGregor může oddechnout. Jak totiž informovalo BBC, u dnešního soudního slyšení se Ir ke svému řádění přiznal a po dohodě s americkými žalobci byla veškerá obviněná proti jeho osobě stažena. Nebude mít ani zápis v trestním rejstříku a nehrozí mu, že by pro vstup do USA v budoucnosti nedostal víza.

Úspěšný bojovník se ovšem bude muset podrobit kurzu sebeovládání, zaplatit za škody, které způsobil, a strávit pět dní veřejně prospěšnými pracemi. Ve svém prohlášení po vyřčení verdiktu pak McGregor prohlásil, že je vděčný za podporu své rodiny a děkuje soudu, že mu umožnil posunout se ve svém životě dál.


Domů
Sdílet
Diskuse