Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
9. října 2018 13:35
Čas čtení 0:00
Antonín Havlík

IKEA vtipně reaguje na Banksyho skartovaný obraz. Přidala se i Heureka

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Marketingové oddělení Ikey se opět ukázalo v nejlepším světle.

O pranku anglického umělce Banskyho jsme již psali (zde a zde). Po vydražení jeho slavného obrazu Girl With A Balloon za 30 milionů korun se přímo na aukci kus obrazu skartoval.

Nože byly v obrazu rámu nainstalovány prý už několik let, v případě, že by se náhodou někdy dražil. Odvážná legrácka se mu vyplatila, obraz má po částečné skartaci údajně ještě vyšší hodnotu a nyní na něj reagují i marketingová oddělení některých firem.

„V pátek byl za více než milion liber vydražen obraz tajemného Banksyho. Ten ho přímo v aukční síni nechal skartovat speciálním zařízením, které bylo umístěno v rámu. Pokud chcete aby váš obraz zůstal celý, tak pro vás máme řešení,“ říká IKEA. Té se povedlo vytvořit unikátní kus vtipné reklamní grafiky na svůj vlastní produkt – rám VIRSERUM.

Zareagoval i známý český srovnávač cen Heureka. Ten využil slovní hříčky a zahrnul jméno Banksy do věty „Spousta Bank sy myslí opak,“  jako reakci na pozitivní hodnocení produktu, jenž prý dokáže zhodnotit umělecké dílo (jako dokázal právě anglický umělec).

Domů
Sdílet
Diskuse