Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
11. října 2018 15:25
Čas čtení 0:00
Dominik Vetrák

Ciri bude bílá a čarodějnici Fringillu Vigo ztvární Afroameričanka. Jaké postavy uvidíme v první sérii Zaklínače?

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Netflix odhalil prakticky kompletní casting a my jsme z něj celkem nadšení.

Jak už jistě víte, Netflix včera ohlásil, které herečky budou hrát Ciri a Yennefer. Mladou zaklínačku si zahraje 17letá Freya Allan, která ale bude hrát nepochybně postavu v mladším věku. Yennefer si zase střihne teprve 21letá, avšak velmi půvabná Anya Chalotra, které něco málo přidá určitě i make-up.

Netflix se vyhnul hněvu fanoušků, kteří nesouhlasili s případným obsazením jiné než bílé herečky. S tím jsme měli problém i my, jak hlouběji vysvětlujeme v tomto článku. Automaticky se však v komentářích kromě rozumných argumentů objevily i ty rasistické. Netflix však nenabídl zcela „bílý“ casting.

Kromě dvou hlavních ženských postav obsadil i další a přestože je v originálních materiálech čarodějka Fringilla Vigo běloška, v seriálu ji ztvární afroamerická herečka jménem Mimi Ndiweni. Osobně proti tomu nemáme nic, dá se předpokládat, že zatím nebude mít až tak důležitou roli.

Ciri bude bílá a čarodějnici Fringillu Vigo ztvární Afroameričanka. Jaké postavy uvidíme v první sérii Zaklínače?
Zdroj: IGN

Pokud jste si ji však díky knize představovali jako smyslnou čarodějnici s dokonalým tělem, možná nebudete zcela spokojeni (nikdy nebudou spokojeni všichni). Právě čarodějnice jsou v knihách i hrách vykreslovány jako jedny z nejkrásnějších žen v celém světě. Aby ne, když dokáží upravit svůj zevnějšek.

Zda jejich krásu dokázalo castingové oddělení zachytit i v seriálu, necháme na vás. Nicméně, krása není všechno. Nač nám bude druhá Emilia Clarke, že? Je však pravda, že Yennefer budou muset v maskérně přidat pár let. Jako adoptivní matka Ciri a zkušená čarodějka musí přece vypadat o něco starší.

Kromě Yen a Fringilly uidíme i Sabrinu Glevissig (Therica Wilson-Read) či Tissaiu de Vries (MyAnna Buring), jednu z hlavních rektorek kouzelnické akademie Aretuza. O slovo se přihlásí i druid Mousesack/Myšilov (Adam Levy). Někdejšího manžela a obávaného bojovníka Eista ze Skellige si zahraje Björn Hlynur Haraldsson.

Ciri bude bílá a čarodějnici Fringillu Vigo ztvární Afroameričanka. Jaké postavy uvidíme v první sérii Zaklínače?
Zdroj: IGN

Zbývá nám ještě samotná Calanthé. Vzhledem k věku herců můžeme předpokládat, že uvidíme buď flashbacky, nebo alespoň období, kdy lvice z Cintry neměla problémy s vráskami. Zahraje si ji totiž 43letá Jodhi May.

Na závěr zmíníme Millie Brady jako Renfri. Očekávat tedy můžeme zpracování vynikajícího příběhu, ve kterém nám ale chybí Stregobor. Nepochybně se však dočkáme dalších herců, protože zde nemáme jak žádné elfy, tak žádné trpaslíky. Zdá se však, že toto je gro seriálu a my jsme s obsazením spokojeni.

V minulosti showrunnerka potvrdila i několik jiných postav. Obsazen stále není Marigold, Triss, Cahir, Regis, Vilgefortz, Milwa, Leo Bonhart, Villentretenmerth a i Emhyr. Jde o nesmírně důležité postavy. Některé i z hlediska povídek, ale drtivá většina z nich hraje klíčovou roli v hlavní sáze.

Možná si to ale scénáristé rozmysleli a skutečně se zaměří pouze na povídky. Tvůrci mohou vyprávět množství příběhů a my doufáme, že svět Zaklínače prozkoumáme hlouběji než v knihách, které možná nevyužily jeho plný potenciál.

Vzhledem k obsazení můžeme alespoň předpokládat, že se podíváme do Cintry nebo Skellige a že přítomnost čarodějnic bude důležitá už od začátku. Stále platí, že největší hvězdou je Henry Cavill, který nás ve svých kvalitách vynikajícího herce stále musí přesvědčit. Jak se však vyjádřili tvůrci, nehledali nutně hvězdu.

Cavill je pro ně dokonalý Geralt a stejně to bude i se zbytkem osazenstva. Momentálně je s projektem spojených údajně 50 herců. Jen o roli Ciri se ucházelo 200 mladých dívek. Seriál se začne natáčet už 4. listopadu a štáb možná zamíří i na Slovensko.

Jelikož v 1. sérii uvidíme jen 8 epizod, není vyloučeno, že se jich dočkáme ještě koncem roku 2019. Hlavně ať to neuspěchají. Showrunnerkou je Lauren S. Hissrich. Mezi režiséry je i Tomasz Baginski či Alik Sakharov (režie Game of Thrones, House of Cards, Ozark).

PS: Showrunnerka je i hráčka. Před zahájením práce na seriálu se od her ale odklonila, aby nebyla přímo ovlivňována a aby dokázala vytvořit něco unikátního. Můžeme tak očekávat vliv her, knih a vlastní fantazie.

Domů
Sdílet
Diskuse