Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
18. října 2018 16:59
Čas čtení 0:00
Jakub Paulík

Mexické drogové kartely nejsou o nic méně brutální než kolumbijské. Čtvrtá série Narcos bude plná kokainu, zabíjení a žen

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Připravte se na zabíjení ve velkém.

Od Pabla Escobara (1. a 2. série) a kartelu z Cali (3. série) se přesouváme do Mexika. Čtvrtá série Narcos, která nese podtitul Mexico, nám představí dvojici zcela nových postav. Ty ztvární stále známější herci Diego Luna (Rogue One: A Star Wars Story) a Michael Peña (Ant-Man and the Wasp).

Peña si v mafiánském seriálu zahraje agenta DEA s krycím jménem Kiki Camarena, no a Diego Luna se jak jinak postaví na opačnou stranu zákona, kde ztvární bosse kartelu Guadalajara Félixa Gallarda. Guadalajara je mimochodem tak jako předešlé kartely z Cali a Medelínu inspirovaný skutečnými drogovými průkopníky.

Kiki Camarena se bude v průběhu deseti nových epizod snažit infiltrovat do Fénixova gangu a shromáždit proti němu důkazy. Otázkou ale je, zda Netflix dokáže tímto způsobem kvalitativně navázat na předešlé série.

Upoutávka nás v žádném případě nezklamala, ale zvyknout si na nové postavy nebude popravdě vůbec snadné. Podobný problém zažívali někteří diváci i během sledování 3. série, která se už natáčela bez Pabla Escobara a jeho famózního hereckého představitele Wagnera Moura.

Stále se ale děj seriálu odehrával na stejné půdě a navíc jednu z hlavních postav, agenta Peňu, nadále ztvárňoval charismatický Pedro Pascal. S ním už ale v nové sérii nepočítáme.

Adaptovat se z Kolumbie do Mexika, kde nás čeká odlišný svět drogového podsvětí, nebude tedy možná vůbec snadné. Přesto věříme, že tvůrci dali do Narcos: Mexico opravdu všechno, a 4. série se bude stále nacházet ve vodách nadprůměru.

Seriál Netflix vypustí do světa již 16. listopadu 2018. Dáš 4. sérii ještě šanci? Nebo tě změna postav a prostředí od sledování seriálu celkem odradila?

Domů
Sdílet
Diskuse