Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
4. listopadu 2018 2:05
Čas čtení 0:00
Dominik Vetrák

Finální bitva v Game of Thrones bude tou největší v historii televize

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Peter Dinklage rozhodně nešetří superlativy.

Od 5. série Game of Thrones jsme zvyklí na minimálně jednu obrovskou bitvu. Každá série dokázala uspět, přičemž v naší paměti uvízla hlavně ta ze 6. série. Battle of the Bastards režírované Miguelem Sapochnikem zabralo enormní množství času, zkušeností, peněz a energie, ale výsledek stál za to. Můžeme prohlásit, že jde o skutečně nejepičtější televizní scénu, no a tak nějak jsme všichni doufali, že 8. série ji překoná.

A podle všeho nebudeme zklamáni. Závěrečná bitva se má odehrávat na hradě a v okolí Winterfellu. Nepochybně zabere většinu epizody a určitě nebude jediná, avšak rozhodně kolosální.

Jistý člen štábu prozradil, že se natáčelo 55 nocí (nevíme, zda šlo skutečně jen o noci, nebo i dny, a zda se tedy bitva odehrává v tmavějším, nebo světlejším prostředí). Zmíněných 55 natáčecích dní však snadno překonává 25 dní, během nichž se natáčelo Battle of the Bastards. To však není všechno. Štáb strávil další dny a týdny natáčením scén v interiéru.

Finální bitva v Game of Thrones bude tou největší v historii televize
Zdroj: HBO

Člena štábu doplňuje i vyjádření Petera Dinklage (Tyrion). Ten tvrdí, že bitva je nesmírně brutální a Battle of the Bastards vedle ní vypadá jako jízda v zábavním parku. Finální bitva se nezaměřuje pouze na Jona či jinou postavu. Showrunneři prozradili, že je zobrazená z několika perspektiv. Souběžně tak uvidíme několik postav v jejich snaze o přežití. Nejlepší zprávou pak je, že to všechno natočil Miguel Sapochnik.

Naši čtenáři vědí, že jde o režiséra (kromě jiných epizod) Hardhome či tolikrát zmiňovaného Battle of the Bastards. Snad mu tedy odpočinek od 7. série pomohl a naplno se vyřádil. Natočit tak dlouhou a obrovskou bitvu může snadno dopadnout špatně. Může dojít k nudě či příliš dlouhým sekvencím a i proto se budou linky, lokace a postavy prolínat.

Benioff potvrdil, že skutečně půjde o poslední baštu lidstva. Zdá se, že White Walkers a Night King nezajdou daleko na jih. Podle všeho je budou lidé postupně brzdit, až se jim budou muset postavit se vším, co mají, a to právě na hradě Winterfell.

Podle tohoto můžeme vydedukovat, že souboj se může klidně odehrát v prvních 4 epizodách. Night King bude nepochybně poražen, o tom asi pochybuje jen málokdo, ale tam to přece nekončí. Daenerys se musí dostavit do Kings Landing a konfrontovat Cersei. Konec se však nebude líbit všem. Sám Harrington ho přirovnal ke koncům Sopranos či Breaking Bad. Mně osobně sedly oba, takže doufám, že to s GoT dopadne stejně.

Finální bitva v Game of Thrones bude tou největší v historii televize
Zdroj: HBO

Zaujme vás možná i potvrzení o filmovém ukončení. Spekulace byly pravdivé. Showrunneři David Benioff a D. B. Weiss skutečně chtěli seriál ukončit celovečerákem. Nicméně ne jedním, ale rovnou trojicí filmů. HBO se to však nelíbilo, a tak filmy zrušilo. Je to škoda. Sledovat závěrečnou sérii v kině by bylo úžasné.

Showrunneři však dostali všechny potřebné prostředky k natočení toho, co chtěli a co seriál potřeboval. Škoda politiky HBO. V kině by to přece jen vyznělo jinak. Dohromady měly tři filmy trvat přes 7 hodin, přičemž to je i (minimální) stopáž, kterou očekáváme od 6 epizod poslední série.

Ty natočí 4 machři. Poslední dvě epizody přitom údajně zrežírovali showrunneři D. B. Weiss a David Benioff. Dalším potvrzeným režisérem je David Nutter, který od 2. série zrežíroval už 6 epizod. Konkrétně jde o Mother's Mercy (2015), The Dance of Dragons (2015), Mhysa (2013), The Rains of Castamere (2013), A Man Without Honor (2012), The Old Gods and the New (2012). 

Finální bitva v Game of Thrones bude tou největší v historii televize
Zdroj: HBO

Je vysoce pravděpodobné, že Sapochnik a Nutter zrežírují po dvou epizodách, přičemž o poslední dvě se postarají právě showrunneři. Žádný režisér 7. série na té 8. pracovat nebude. Zatímco Benioff a Weiss ještě oficiálně nenatočili žádnou z epizod, Sapochnik má kromě Hardhome, Battle of the Bastards a Winds of Winter i epizodu The Gift.

Pokud se o 8. sérii chceš dozvědět více, klikej na naše vlákno. Dozvíš se i to, že George R. R. Martin chtěl alespoň 10 sérií nebo názor Petera Dinklage na případné úmrtí jeho postavy. A potvrzen je i Jonův Ghost, který se v 7. sérii vůbec neukázal.

Jedno je jisté, finální série bude epická. Velká škoda, že to všechno přišlo tak rychle, ale 7. série je již za námi a my musíme věřit, že ta nadcházející bude vynikající. Premiéry bychom se měli dočkat v létě 2019.

Domů
Sdílet
Diskuse