Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
9. ledna 2019 10:18
Čas čtení 0:00
Roman Kulich

Xiaomi se opět inspiruje designem Apple a přináší sluchátka AirDots Pro

TECH XIAOMI
Uložit Uložené

Xiaomi k Apple vzhlíží opravdu často.

Xiaomi je skvělá technologická společnost, o tom není pochyb. Je silným výrobcem na poli chytrých zařízení a má obrovské množství zákazníků hlavně na asijském trhu.

Jedno se Xiaomi daří nejlépe, tím je záliba v kopírování společnosti Apple. O tom se netřeba přít. Za zmínku stojí určitě Mi Box a Apple TV, uživatelské rozhraní nebo vzhled samotných mobilních telefonů nebo tabletů.

Xiaomi v minulém roce představilo vlastní bezdrátová sluchátka a kupodivu se drželo vlastního designu, tedy alespoň nepřevzalo ten od Apple. Lehce spekulativní byl však název AirDots, který lehce připomínal právě AirPods.

Změna však přišla s nejnovějším modelem Xiaomi AirDots Pro. Která vypadají, jakoby pocházely z kalifornského studia Apple s menší úpravou v designu.

Xiaomi se opět inspiruje designem Apple a přináší sluchátka AirDots Pro
Zdroj: Xiaomi

Xiaomi se u těchto sluchátek inspirovalo nejen designem, ale i pouzdrem v podobě bílé krabičky a dokonce i v gestech pro ovládání. Ale abychom jim jen nekřivdili, přináší i vylepšení. Jsou například odolná proti vodě.

Výdrž baterie je stanovena na zhruba 4 hodiny poslechu hudby, nabíjecí krabička je pak nabije za pouhou hodinu. 

Xiaomi se opět inspiruje designem Apple a přináší sluchátka AirDots Pro
Zdroj: Xiaomi

Xiaomi již tradičně vsází na cenu, za AirDots Pro dáte pouze 1 300 Kč (50 eur), a to je oproti Apple AirPods příjemná cena.

Domů
Sdílet
Diskuse