Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
12. ledna 2019 13:03
Čas čtení 0:00
Antonín Havlík

Aliance pro rodinu poslala dopis ČT. Nelíbí se jí, že odvysílala pohádku, kde vychovávají dítě dvě ženy

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Seriál Doktorka Plyšáková rozčílil místní slušnočechy.

Alianci pro rodinu a Tomia Okamuru rozlítilo vysílání dětského pořadu na kanálu ČT :D. Nelíbí se jim, že odvysílala seriál, v jehož 22. epizodě se objevuje něco, co by mohlo indoktrinovat české děti

Seriál Doktorka Plyšáková je animovaný pořad z roku 2012, ve kterém se objevuje v hlavní roli malá holčička, jež umí mluvit s plyšáky a v epizodách je zachraňuje, zašívá zranění a podobně. Jde tedy o klasickou pohádkovou sérii, která má pobavit a rozvíjet dětské povědomí o světě kolem sebe. Pořad je z produkce Disney Channelu.

Aliance pro rodinu poslala dopis ČT. Nelíbí se jí, že odvysílala pohádku, kde vychovávají dítě dvě ženy
Zdroj: Disney Channel

Ve zmiňované epizodě se podle spolku objevuje lesbický pár starající se o dítě a to by podle nich mohlo mít nepříznivý vliv na to, co děti pak budou považovat za normální

„V tomto díle jsou ústředními postavami dvě ženy se dvěma dětmi a označují se za rodinu. Jelikož jde o pár lesbický, považujeme v celém kontextu vysílání výše zmíněného dílu za pobuřující,“ píše se v dopise věnovaném generálnímu řediteli České televize Petru Dvořákovi.

Slušní Češi a zastánci tzv. „normální rodiny“ v dopise sice připouští, že v české společnosti existují homosexuální páry vychovávající děti, považují však za nevhodné toto ukazovat v dětské pohádce. Děti jsou prý podprahově vystavovány otevřené propagaci homosexuality.

„Normální rodina je tatínek, maminka a děti. Nepleťte malým divákům hlavičky stupidní zahraniční tvorbou za naše koncesionářské peníze!!!“ píše uživatelka Veronika Z. do diskuze k tomuto pořadu na stránkách ČT.

Jiný divák však pořad naopak chválí a píše, že může být pro dítě přínosem. „Jeden z povedenějších počinů Disney Channelu,“ hodnotí další na serveru ČSFD.cz.

Není oficiálně vědecky potvrzeno, že by podobné pořady měly na dítě neblahý vliv. Ukazují prostě svět, ve kterém žijeme tak, aby byl pro malé dítě atraktivní a pochopitelný. Homosexuální páry jsou naprosto běžnou součástí moderní společnosti a jejich potlačování by jen mohlo vést k potlačování něčeho, co je pro určité lidi plně přirozené – tedy mít náklonnost k osobě stejného pohlaví a u toho zajistit milující, nenávistné prostředí pro své děti.

Domů
Sdílet
Diskuse