Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
15. dubna 2019 12:15
Čas čtení 0:00
Dominik Vetrák

5 nejlepších momentů a vtipných scén z dnešní epizody Game of Thrones

5 nejlepších momentů a vtipných scén z dnešní epizody Game of Thrones
Zdroj: HBO
FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Finále začalo prvním skvělým dílem.

Článek obsahuje spoilery.

Jak je již zvykem, v pondělí večer vydáme článek zabývající se spoilery z nejnovější epizody. Řekneme si i něco o kvalitě, o tom, co se nám líbilo a naopak. Ještě předtím se však společně podíváme na jedny z nejlepších momentů první části. 

Tyriona humor neopouští ani přede dveřmi konce světa

Na Tyrionův smysl pro humor, cynismus a sarkastické poznámky jsme si nejenže během těch 7 sérií zvykli, my jsme si ho díky nim zamilovali. Své pověsti nezůstal nic dlužen ani v úvodu 8. série, kdy si už tradičně podal Varyse. I posté je ten vtip stále vtipný, tedy pokud ho podá Peter Dinklage.

„Vždy som mal modré oči!“. 5 najlepších momentov a vtipných dialógov z dnešnej epizódy Game of Thrones
„Vždy som mal modré oči!“. 5 najlepších momentov a vtipných dialógov z dnešnej epizódy Game of Thrones Zdroj: HBO

Let draků a Drogonův pohled

Upřímně, nikdo z nás asi nečekal, že Jon bude létat na drakovi již v první epizodě. Je to však logické. Ještě předtím, než bude na Rhaegalovi zabíjet White Walkers ve velkém, musí se na něm nejprve naučit sedět. Tato scénka určitě kvůli VFX a CGI spolkla mastnou částku, ale byla nutná a lidem by se nelíbilo, kdybychom nedostali efektní záběry na dračí let.

Ještě zajímavější však byla scéna, která přišla po společném provětrání se bývalého krále Severu a současné „královny“ Sedmi království. Daenerys si na Jonovy doteky celkem zvykla, což mu samozřejmě nevadí. Něco by k tomu ale rozhodně chtěl říct Drogon. A pravděpodobně to bude souviset s tím, že je Dany jeho teta, což Drogon a zřejmě i Rhaegal cítí, protože ho akceptují. Drogonův pohled rozhodně stál za to.

Stealth pasáž a Tormund v akci

Tormund je už dávno nesmírně oblíbenou postavou a podobné scény na tom jen přidají. Celá stealth pasáž byla skvěle natočená a já jsem rád, že tvůrci dokázali přibrzdit předtím, než nekontrolovatelnou rychlostí sjeli z kopce do příkopu. Sedmá série vynechala mnohé dějové linky a spěchala do cíle v každé epizodě.

Takové pomalejší momenty a trpělivě prezentované scény dávají připomenout předešlé série, humor a zábavnost dialogů mezi postavami a pomalejší tempo, které tomuto seriálu nesmírně svědčí. Tormundova hláška na konci je jen třešničkou na dortu. 


Domů
Sdílet
Diskuse