Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
30. dubna 2019 12:28
Čas čtení 0:00
Antonín Havlík

Video Zemana, jak obdarovává čínskou stařenku, je falešné. Roztomilý fake, řekl Ovčáček

ZAJÍMAVOSTI ČÍNA VIDEO
Uložit Uložené

Zeman neobdaroval starou čínskou ženu holí a darem. Video je falešné.

Český internet dnes oběhlo video, které zachytilo postavu muže připomínajícího českého prezidenta Miloše Zemana, jak během své návštěvy Číny při vstupu do neznámé, asijsky vypadající budovy, odežene místní policii od staré ženy.

Ta sedí u budovy na zemi. „Nechte tu nebohou ženu na pokoji,“ řekl údajný Zeman česky a následně ji měl na videu obdarovat svou holí a krabicí neznámého obsahu. Video působilo podivně a vzbuzovalo mnoho otazníků. Následně se však ukázalo, že je falešné. Informoval o tom jako první Deník N

Video podle deníku dorazilo do několika mailových schránek českých redakcí ze schránky [email protected]. Podobnou doménu tento čínský web opravdu provozuje, ale liší se – tato byla založena teprve včera.

Skutečná redakce deníku Hong Kong Free Press Deníku N také potvrdila, že video není pravé. A to samé potvrzuje i prezidentův mluvčí Jiří Ovčáček. „Je to roztomilý fake,“ uvedl.

Video hned po zveřejnění vzbudilo vlnu pochybností. Neseděly postavy, které měly představovat prezidentovu ochranku, podivné by i bylo, proč by Miloš Zeman hovořil s čínskou ženou v českém jazyce. Kdo za nimi stojí a co měly záběry dokázat, není jasné.

Domů
Sdílet
Diskuse