Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
10. května 2019 20:00
Čas čtení 0:00
Adam Smeták

Češi se opět radují ze smrti migrantů. Konečně dobrá zpráva, 50 utopených je málo, píší

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Tuzemští vlastenci zase jednou ukázali nezměrnost své morálky.

Češi se opět radují ze smrti migrantů. Činí tak v poměrně hojném počtu na sociálních sítích či v komentářích pod články. Radostné reakce sklízí zpráva o potopení lodi s migranty nedaleko pobřežního města Sfax na jihu Tuniska. V mezinárodních vodách se zřejmě utopilo na 70 migrantů. Uvedla to tuniská státní agentura TAP. Dalších 16 se podařilo zachránit. Z vody byla zatím vytažena čtyři mrtvá těla. 

Počet obětí bude upřesněn po záchranné operaci. Podle TAP je 70 mrtvých, OSN uvádí 50 nezvěstných a tuniské ministerstvo obrany uvádí 60 až 70 utečenců ze subsaharské Afriky. Podle jejich informací měli lide na člunu vyplout z libyjského přístavu Zuwara.

Několik desítek mrtvých nechalo spoustu Čechů chladnými a jejich reakce byly buď otevřenou oslavou, náznakem či rasistickou připomínkou. Nutno podotknout, že takových komentujících byla menšina.

Češi opět oslavují smrt migrantů
Češi opět oslavují smrt migrantů Zdroj: Novinky.cz/Vaše názory

Češi opět oslavují smrt migrantů
Češi opět oslavují smrt migrantů Zdroj: Facebook.com/ČT24, Extra.cz, iDNES.cz
Domů
Sdílet
Diskuse