Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
6. června 2019 20:02
Čas čtení 0:00
Adam Smeták

Úmorné vedro poškodilo tramvajové koleje v pražských Nuslích

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Horko na dvě hodiny zastavilo provoz tramvajové linky 18.

Tropické vedro si vybralo svou daň na pražské dopravě. Ve středu se vyšplhaly teploty až ke 30 stupňům a spalující slunce poškodilo koleje tramvajové trati v ulici Na Veselí v Nuslích. V poledne tak musel být obousměrně zastaven provoz mezi zastávkami Náměstí Bratří Synků a Vozovna Pankrác. Opravy trvaly dvě hodiny.

Pustili se do nich svářeči s hořáky. Ti měli za úkol koleje zkrátit, jelikož se horkem prodloužily, jak informuje server Novinky.cz. K poškození došlo na úseku trati, kde koleje vedou po železobetonových panelech. Cestující tak museli na dvě hodiny využít náhradní dopravu.

Tropická horka dnes vyskočila na místy až 32 stupňů, načež ale přišla bouřka, která ovzduší zchladila. K poškození tramvajových kolejí nedošlo poprvé. Už loni na jaře vysoké teploty způsobily vyboulení kolejí mezi Smíchovským nádražím a Hlubočepy. V létě zase způsobily problémy u podjezdu na Zahradním Městě a mezi Vltavskou a Pražskou tržnicí.

Domů
Sdílet
Diskuse