Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
23. července 2019 17:30
Čas čtení 0:00
Antonín Havlík

Zásilkovna přitvrzuje. Balíky bude rozesílat do celé Evropské Unie i Ruska

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Společnost bude nově doručovat do 31 zahraničních států.

Logistická skupina Packeta, pod kterou spadá i firma Zásilkovna, nadále přitvrzuje. Nově totiž bude doručovat do všech 28 zemí Evropské unie a také Ruska, Ukrajiny a Švýcarska. Majitelka firmy Simona Kijonková cíl chtěla splnit do konce roku, ale povedlo se jí to již teď. Jde o trh se 700 miliony potenciálními zákazníky.

„Spuštěním logistiky pro všechny země EU jsme splnili jeden ze strategických cílů letošního roku. Zásilky do okolních zemí doručujeme do druhého dne, do řady dalších států do tří dnů. Přes jedno napojení v Zásilkovně získá každý klient přístup k více než šedesáti logistickím partnerům,“ prozradila zakladatelka a spolumajitelka Zásilkovny Simona Kijonková.

E-shopy a tím pádem i zákazníci tak budou svěží alternativou ke stávajícím doručovatelům, včetně České pošty. Na Slovensko, do Polska a Maďarska bude stát doručení balíčku 65 Kč, do dalších podporovaných zemí 100–300 Kč.

Zásilkovna přitvrzuje. Balíky bude rozesílat do celé Evropy i Ruska
Zásilkovna přitvrzuje. Balíky bude rozesílat do celé Evropy i Ruska Zdroj: Zásilkovna
Doporučeno
Liftago se spojuje se Zásilkovnou. Chtějí expresně rozvážet balíky Liftago se spojuje se Zásilkovnou. Chtějí expresně rozvážet balíky 6. března 2019 12:21

Přímo konkurovat ale státnímu podniku prý nechce, jak se Kijonková nechala slyšet v rozhovoru pro server Tyinternety.cz. „Z naší strany tahle ambice rozhodně není, takhle jsme nad tím neuvažovali. Nikdo z lidí, kteří Mezi námi připravovali, nestudoval ceník České pošty, nikdo neřešil, jak to má pošta,“ uvedla. 

V rozhovoru dále prozradila, že chystá i doručování do kufru auta. V praxi by to znamenalo, že zákazník už nebude nucen čekat doma na svůj balíček, ale že si kurýr najde polohu konkrétního vozidla a zásilku prostě doručí do kufru. Momentálně je tento projekt však prý ve fázi integrace. Tuto novinku by měla Zásilkovna představit na podzim. V minulosti už uvedla spolupráci s Twistem nebo Liftagem.

Domů
Sdílet
Diskuse