Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
23. července 2019 19:37
Čas čtení 0:00
Ondřej Jarůšek

Bývalý MMA bojovník přišel po zásahu ruské policie o oko. Údajně znásilnil 13letou dívku

SPORT
Uložit Uložené

Policisté v Rusku si při nedávném zásahu nebrali servítky. Bývalého MMA bojovníka zbili do bezvědomí.

Někdejší MMA bojovník Abdul Zakharov přišel o pravé oko. Stalo se tak při nedávném policejním zásahu, ke kterému došlo v souvislosti s obviněním z údajného znásilnění teprve 13leté dívky. Zakharov má dle vyšetřovacího výboru rovněž stát v čele dagestánské organizované zločinecké skupiny.

Jeho zadržení se však neobešlo bez použití násilí. Zakharov v důsledku tvrdého zásahu policie upadl do bezvědomí, načež musel být hospitalizován v nemocnici. Jeho poranění byla ovšem tak vážná, že přišel o oko.



Policisté svůj ostrý zákrok odůvodnili slovy, že chtěli zabránit Zakharovu případnému útěku nebo kladení odporu při zatýkání. Předpokládali také, že muž bude ozbrojen.

Naopak Zakharovův právník se již stihl vyjádřit, že jeho klient se dal zprvu na útěk jen proto, že zasahující jednotka byla přestrojena v civilním oblečení. „Myslel si, že se jedná o zločince, kteří jej chtějí dopadnout,“ uvedl.

Proti skupině policistů bylo zahájeno trestní řízení.

Abdul Zakharov má na svém kontě mezi profesionálními bojovníky dva zápasy, z nichž si připsal jednu prohru a jedno vítězství. Jeho poslední zápas se uskutečnil v roce 2011, kdy se mu podařilo prorazit soupeře v prvním kole na TKO.

Video zachycující policejní zásah

Domů
Sdílet
Diskuse