Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
8. září 2019 15:56
Čas čtení 0:00
Viktor Kniš

Robert Downey Jr. si za svůj výkon v Avengers: Endgame zaslouží Oscara, říkají režiséři

Robert Downey Jr. si za svůj výkon v Avengers: Endgame zaslouží Oscara, říkají režiséři
Zdroj: Marvel Studios/Disney
FILMY A SERIÁLY ROBERT DOWNEY JR.
Uložit Uložené

Emoce by v tomto případě mohly sehrát velkou roli.

92. předávání prestižních filmových cen Oscar se bude konat 9. února 2020, a tak je ideální čas na diskusi o tom, zda si sošku zaslouží i Robert Downey Jr. Není pochyb o tom, že v rekordním snímku Avengers: Endgame podal úctyhodný výkon a svou roli může při rozhodování sehrát i emotivní složka. Přece jen, Iron Man ukončuje svou 11letou cestu v MCU. To, aby Downey Jr. Oscara skutečně získal však není jen v zájmu diváků.

Aktuálně režiséři podle We Got This Covered prozradili, proč si ocenění slavný herec zaslouží. Joe a Anthony Russoové si myslí, že se jim podařilo za více než dekádu vytvořit velmi silnou postavu, důkazem čehož je smutek návštěvníků kina, kteří hromadně plakali, když Tony Stark zemřel.

 

„Filmy nedělám kvůli cenám. Ano, tvorba byla příliš náročná, udělali jsme dva nejdražší filmy po sobě. Chci se přimluvit jen za jedinou věc v tomto případě, a tou je Robert Downey,“ prozrazuje jeden z bratrů.

„Nevím, jestli jsem někdy v historii filmů v globálním hledišti viděl publikum reagovat tak, jak reagovali v tomto případě. Lidé hlasitě naříkali v sálech a měli problémy s dýcháním. Chci tím říci, že jde o závažný výkon, když se dokážete dotknout publika do takové míry. Nikdy jsme nic podobného neviděli a když si toto nezaslouží Oscara, tak nevím, co ano,“ dodává.

Domů
Sdílet
Diskuse