Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
11. září 2019 13:20
Čas čtení 0:00
Jakub Paulík

Parazit je kandidátem na film roku. Jihokorejské drama o chudé rodině tě emocionálně vyšťaví i pobaví

Parazit je kandidátem na film roku. Jihokorejské drama o chudé rodině tě emocionálně vyšťaví i pobaví
Zdroj: CJ Entertainment
FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Do našich kin se blíží chválená novinka, která na slavném filmovém festivalu v Cannes sklidila velký úspěch.

Jak se žije „těm nahoře“ a jak „těm dole“? Přicházející novinka Parazit od režiséra jménem Joon-ho Bong (Okja, Snowpiercer s Chrisem Evansem) divákům ukáže, že i obyčejná změna počasí může na jednotlivé sociální kasty působit diametrálně odlišně.

V tomto skvostu, který v průběhu stopáže skáče mezi žánry černé komedie, dramatu a thrilleru, budeš moct sledovat různé spektrum situací. Některé tě pobaví, u jiných začneš litovat chudé obyvatele z Jižní Koreje, no a v určitých momentech zřejmě zapomeneš kvůli napětí dýchat.

Středem příběhu se stane čtyřčlenná rodina z té nejnižší sociální vrstvy skládající se z rodičů, dcery a syna. Ti se chopí jedinečné příležitosti a stanou se pracovníky u boháčů. V domě hrdinové zažijí množství různorodých komplikací, které je nakonec dovedou k neočekávaným východiskům.

Sám režisér však média před premiérou v Cannes prosil, aby ve svých článcích neprozrazovali z filmu více, než ukazují i ​​trailery, a tak se jeho žádosti budeme držet i my. Parazit si nakonec ze slavného festivalu odnesl vzácnou Zlatou palmu, kterou si podle mnoha kritiků rozhodně zasloužil.

Zpočátku jsem sice nerozuměl tomu, jak mohla tato komedie ohromit davy, ale v průběhu filmu mi začalo do sebe všechno zapadat. Ve skutečnosti totiž šlo opravdu o výjimečně funkční, multižánrovou záležitost a vůbec by mě nenapadlo, že po scénách, kde budu pukat smíchy, začnou tvůrci nečekaně útočit na mé city a později do mě pustí pořádný adrenalin. Do slovenských kin se snímek dostane 5. prosince 2019 a v Česku bude již 3. října. Doporučujeme ti, aby sis jej rozhodně nenechal ujít.

Paraziť je kandidátom na film roka. Juhokórejská dráma o chudobnej rodine ťa emociálne vyšťaví aj pobaví
Paraziť je kandidátom na film roka. Juhokórejská dráma o chudobnej rodine ťa emociálne vyšťaví aj pobaví Zdroj: CJ Entertainment
Domů
Sdílet
Diskuse