Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
3. října 2019 7:05
Čas čtení 0:00
Vojtěch Vanda

Žena bez domova zpívala v metru operu, policista ji natočil. Díky virálnímu videu dostala nabídku nahrávací smlouvy

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Video, na kterém policista zachytili ženu s úžasným hlasem, jí otevřelo nové možnosti.

Mnoho mladých lidí se žene za úspěchem tak silně, že jsou kvůli němu schopni procestovat celý svět. Spousta takových dobrodruhů zakotví v Kalifornii, například v Los Angeles, s tím, že doufají, že se jim zde splní americký sen. I to byl příběh Emily Zamourka, houslistky a pianistky, která se rozhodla živit pouličním hraním, a přestěhovala se z Ruska do Spojených států.

Doporučeno
Neznámý dobrák zaplatil 70 mrznoucím bezdomovcům hotel, když přišli o zdroj tepla Neznámý dobrák zaplatil 70 mrznoucím bezdomovcům hotel, když přišli o zdroj tepla 31. ledna 2019 14:15

Podle CNN se multiinstrumentalistka rozhodla pro busking ve čtyřiadvaceti letech. Štěstí a slávu však nenašla. Zašlo to až tak daleko, že jí před třemi lety cizí muž rozbil housle a následně si zlomila zápěstí, tudíž nemohla hrát„Tehdy jsem se ocitla na ulici. V momentě, kdy jsem si nemohla dovolit zaplatit žádné účty a ani nájem,“ sdělila reportérce KABC, která umělkyni vyzpovídala.

Čas plynul a situace se nezlepšovala. Minulý týden však obrátil zpěvačce život naruby, když ji při zpěvu v metru natočil policista. Zamourka zpívala „O mio babbino caro“ od italského skladatele Giacoma Pucciniho. Video vyvolalo ve Spojených státech poprask, stalo se virálním a dnes má už přes 950 tisíc zhlédnutí.

Dvaapadesátiletá performerka byla najednou v centru dění. Když se lidé dozvěděli o její životní situaci, chtěli jí zlepšit. Jeden muž jí například zřídil konto, na které se vybralo 35 tisíc dolarů. Člen losangeleské městské rady Joe Busciano zase uvedl, že se pro zpěvačku snaží najít bydlení. Dále pozval Zamourka na koncertě v Malé Itálii, kde vystoupila v sobotu.

Jedním z těch, kdo chce operní umělkyni pomoc, je producent Joel Diamond, který byl i nominován na cenu Grammy. Podle TMZ nabídl ženě nahrávací smlouvu na jednu píseň, která by měla být mixem operního zpěvu a EDM. Jestli zpěvačka přijala, ještě jisté není, nabídku by měla však zvážit. Diamond se v minulosti zasloužil například o platinový úspěch Davida Hasselhoffa v Německu.

Domů
Sdílet
Diskuse