Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
24. října 2019 10:13
Čas čtení 0:00
Adam Smeták

Značka Always odstraní z vložek symbol ženského pohlaví, aby nediskriminovala transgender a nonbinární osoby

NEWS
Uložit Uložené

Společnost se rozhodla respektovat potřeby všech svých zákazníků.

Americká firma Procter & Gamble odstraní z produktů své značky Always symbol Venuše (♀), který se využívá k označení ženského pohlaví. Reaguje tak na výzvu teenagera Bena Saunderse, který podle Snopes v červnu letošního roku upozornil společnost Always, že symbol na jejich vložkách vylučuje nonbinární a trans zákazníky, kteří menstruují, ale nejsou ženami. K jeho hlasu se přidaly další a nyní se je rozhodl gigant v odvětví hygienických potřeb vyslyšet. 

Doporučeno
První česká transgender modelka Peťa Nitka: Chci lidem ukázat, že je v pořádku být jako já První česká transgender modelka Peťa Nitka: Chci lidem ukázat, že je v pořádku být jako já 17. února 2019 13:01

„Po více než 35 let cílila společnost Always na ženy a dívky a bude v tom pokračovat. Zároveň jsme ale na cestě k inkluzi, abychom pochopili potřeby všech našich zákazníků,“ uvádí Procter & Gamble v prohlášení, které citovala CNN

Firma tak citlivě přihlíží k faktu, že menstruace může být pro transgender a nonbinární osoby traumatem, jelikož je obecně připisována pouze osobám, které jsou při narození označeny za ženy.

Společnost Procter & Gamble neuvedla, kdy ke změně designu dojde a jak bude vypadat. „Snažíme se zohledňovat potřeby našich zákazníků, ať už jde o reklamu, balení nebo design našich produktů. Chceme se ujistit, že naplňujeme potřeby každého, kdo si naše výrobky kupuje,“ dodala v prohlášení.

Domů
Sdílet
Diskuse