Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
5. listopadu 2019 11:35
Čas čtení 0:00
Vojtěch Vanda

Až 6 tisíc škol se připojí ke středeční stávce učitelů

NEWS
Uložit Uložené

Pro některé žáky bude škola otevřená, nebude se v nich ale učit podle normálních rozvrhů.

Do stávky, která proběhne ve středu 6. listopadu, se zapojí až 6 tisíc mateřských, základních a středních škol. Ne všechny však budou zavřeny úplně, v některých institucích si pro žáky připravili náhradní program či zkrácenou výuku. Informaci přinesly Novinky.cz.

Doporučeno
Ve středu 6. listopadu budou učitelé stávkovat, nelíbí se jim ministerský plán zvyšování platů Ve středu 6. listopadu budou učitelé stávkovat, nelíbí se jim ministerský plán zvyšování platů 1. listopadu 2019 15:30

Stávka, kterou iniciovaly školské odbory, byla zorganizována na protest proti plánu zvyšování platů učitelů, jenž je však už od pondělí nejen navržen, ale i schválen. Na zvýšení platu o původních 10 % vládla kývla, v tarifech však bude figurovat pouze 8% nárůst, což odborům vadí.

A přestože se stávky zúčastní až polovina škol, zájem o takový protest není zdaleka tak velký, jak by se mohlo očekávat. Spousta nejen ředitelů, ale také učitelů s takovou stávkou nesouhlasí. V pondělí se proto prý vedly vášnivé diskuze ve velké spoustě škol, jestli se připojit, nebo ne. 

Doporučeno
S koncem Topserialů jsme přišli o smysl života, říká organizátor demonstrace proti zrušení webu S koncem Topserialů jsme přišli o smysl života, říká organizátor demonstrace proti zrušení webu 4. listopadu 2019 19:10

Do stávky se podle Novinek při vší smůle žáků nezapojí například největší základní škola co do počtu žáků v Boskovicích na Blanensku, v olomouckém kraji zase na druhou stranu zavřou i velká gymnázia v Hejčíně, nebo Čajkovského v Olomouci.

Domů
Sdílet
Diskuse