Bílkoviny, zdravé tuky a neodolatelná chuť. Cheesecake, který potěší všechny milovníky máku.
Cheesecake patří jednoznačně mezi nejoblíbenější koláče na světě. Je známý jako tradiční americký dezert, ale díky své chuti se rozšířil po celém světě. Existuje nespočet jeho variant - pečený, nepečený, ovocný, karamelový, čokoládový ... Na korpus se většinou používají sušenky v kombinaci s máslem. To však, jak již určitě tušíte, nebude náš případ, proto si ho připravíme v zdravém makovém provedení. Nejenže si smlsneme, ale dodáme našemu tělu i slušnou dávku bílkovin.
INGREDIENCE
na korpus:
70 g mletého máku
30 g kokosu
100 g ovesných vloček
100 ml mléka
2 PL BIO rozpuštěného kokosového oleje
sladidlo podle chuti (stačí troška cukru nebo stévie)
na náplň:
500 g odtučněného tvarohu
40 g kokosového cukru (kdo má rád sladší, použije více)
2 vajíčka
šťáva z poloviny citronu
citronová kůra
POSTUP
Všechny ingredience na těsto smícháme a natlačíme do dortové formy (průměr 20 cm). Na náplň smícháme tvaroh s vajíčky a cukrem. Na závěr dochutíme citrónovou šťávou a kůrou. Náplň nalijeme na korpus a cheesecake pečeme 40 minut na 180 °C. Před podáváním ho necháme pořádně vychladnout, nejlépe několik hodin v lednici.
Kokosové produkty KOSPA použité v tomto receptu si můžete zakoupit v českých obchodech DM drogerie ve vašem městě. A nezapomeňte, pokud se vám recept podaří, sledujeme hashtag #fitcult na Instagramu.
NUTRIČNÍ HODNOTY
(na 1 kus, z celého koláče jich vyjde 8)
Kalorie: 204
Bílkoviny: 13 g
Sacharidy: 18 g (z toho vláknina 3 g)
Tuky: 10 g