Díky korpusu bez sušenek či vloček obsahuje tento čoko-cheesecake hodně bílkovin, zdravých tuků, ale jen minimum sacharidů.
V dnešním receptu si připravíme čokoládový cheesecake téměř bez sacharidů. Všichni víme, že v běžných cheesecakes se korpus dělá ze sušenek a másla. My však sušenky nahradíme vlašskými oříšky a kokosovou moukou. Určitě už o ní víš, že obsahuje slušné množství vlákniny. Co se týče doslazení náplně, využili jsme stévii, tedy bezkalorické sladidlo, ale to už necháme na vás. Jedinou nevýhodou stévie je její specifická chuť, která nemusí chutnat každému. Pokud vám nebude překážet vyšší podíl sacharidů, tak na doslazení použijte například javorový sirup nebo kokosový cukr.
INGREDIENCE
korpus
100 g mletých vlašských ořechů
30 g kokosové mouky
100 ml kokosového nápoje
2 PL kokosového oleje
troška stévie
náplň
500 g jemného tvarohu
1/2 lžičky vanilkového extraktu
30 g kakaa
3 vajíčka
stévie (libovolné sladidlo podle chuti)
POSTUP
Ořechy, kokosovou mouku a stévii smícháme. Přilijeme kokosový nápoj, olej a vypracujeme těsto. Těsto vtlačíme do vymazané formy (průměr 20 cm) a pečeme 10 minut na 180° C. Zatím si připravíme náplň, smícháním tvarohu, vajíček a vanilkového extraktu. Na závěr přidáme kakao, dosladíme a celou směs pořádně promícháme. Náplň vylijeme na předpečený korpus a pečeme 45 minut na 160° C. Před podáváním necháme cheesecake vychladnout v lednici nejméně 3 hodiny, nejlépe však přes noc.
NUTRIČNÍ HODNOTY
(Na 1 kousek, z celého množství jich vyjde 10)
Kalorie: 163
Bílkoviny: 11 g
Sacharidy: 7 g
Tuky: 11 g