Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
29. listopadu 2016 8:05
Čas čtení 0:00
Simona M.

Parádní cheesecake se švestkami a mákem, který ti svou chutí rozhodně zlepší den (Recept)

ZDRAVÍ
Uložit Uložené

Cheesecaky jsou zkrátka úžasné. A tato podzimně laděná makovo-švestková verze není výjimkou.

Asi jste si už stihli všimnout, že zdravé verze cheesecaků máme velmi rádi. Tím, že se krémový sýr nahradí tvarohem, dostaneme do koláčku slušnou dávku bílkovin. Mezi našimi recepty nechybí například dýňový, makový s vyváženými nutričními hodnotami či čokoládový s nízkým počtem sacharidů. V dnešní verzi jsme se rozhodli využít i čerstvé ovoce. Součástí náplně je i nemletý mák, který se ke švestkám perfektně hodí. Koláček poměrně slušně zasytí, chutná parádně a makra také nejsou vůbec špatná, takže stačí sehnat suroviny a šup do kuchyně.

INGREDIENCE

na korpus

60 g datlí

30 g mandlí

120 g ovesné mouky (rozmixované vločky)

15 g kokosového oleje

1 ČL škorice

na náplň

500 g jemného tvarohu

2 vajíčka

30 g medu (libovolné sladidlo dle chuti)

30 g máku

300 g švestek

Parádní cheesecake se švestkami a mákem, který ti svou chutí rozhodně zlepší den (Recept)
Zdroj: Simona Malková

POSTUP

Ovesné vločky s mandlemi si v mixéru rozmixujeme na mouku. Do této směsi přidáme skořici a tekutý kokosový olej. Datle necháme chvilku namočené v horké vodě, aby změkly. Následně je i s trochou vody rozmixujeme na pastu, kterou přidáme k zbylým surovinám. Tuto směs vtlačíme na dno dortové formy (průměr 20 cm) a dáme péct 10 minut na 180 °C. Zatím si připravíme náplň smícháním tvarohu s vajíčky, medem (sladidlem podle chuti) a mákem. Švestky vypeckujeme, prořízneme na poloviny a naskládáme na předpečený korpus. Náplň nalijeme na švestky a pečeme dalších 40 minut. Po upečení koláč necháme pořádně vychladnout, nejlépe přes noc v lednici, aby nám při krájení nevytekla šťáva ze švestek.

Parádní cheesecake se švestkami a mákem, který ti svou chutí rozhodně zlepší den (Recept)
Zdroj: Simona Malková
Parádní cheesecake se švestkami a mákem, který ti svou chutí rozhodně zlepší den (Recept)
Zdroj: Simona Malková
Parádní cheesecake se švestkami a mákem, který ti svou chutí rozhodně zlepší den (Recept)
Zdroj: Simona Malková
Parádní cheesecake se švestkami a mákem, který ti svou chutí rozhodně zlepší den (Recept)
Zdroj: Simona Malková

Pokud se ti recept podaří, věz, že sledujeme i #fitcult na Instagramu. Fotku určitě nezapomeň označit naším hashtagem.

NUTRIČNÍ INFORMACE

na 1 kousok (z celkového množství jich bude 10)

Kalorie: 184

Bílkoviny: 11 g

Sacharidy: 23 g (z toho vláknina 2 g)

Tuky: 6 g

Domů
Sdílet
Diskuse