Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
29. listopadu 2019 19:11
Čas čtení 0:00
Tímea Krauszová

Herec, který dabuje Olafa ve Frozen 2, vysvětluje, proč Elsa nemá ve filmu partnerku: Nešlo o to, aby našla lásku

FILMY A SERIÁLY DISNEY
Uložit Uložené

Fanouškovská teorie o tom, že Elsa je lesbička, tradovala již od první části pohádky.

„Chtěli jsme vyprávět příběh, kde Elsa přijímá sama sebe,“ říká v rozhovoru AM to PM Josh Gad, který svůj hlas propůjčil nejslavnějšímu sněhulákovi na světě, Olafovi. Co si myslí o lesbické Else a proč je Frozen přelomová pohádka?

Nešlo o to, aby královna našla krále

Anna, Elsina sestra, zažívá romantický příběh, který trvá již od první části Frozen. Na rozdíl od ní však královna nemá životního partnera. A právě o to jde. „Nechtěli jsme příběh, ve kterém Elsa hledá lásku,“ říká Gad. Ve filmu šlo o to, aby se Elsa naučila milovat samu sebe a rozuměla si. Frozen 2 vypráví také o minulosti dvou dívek, o jejich dětství a rodičích. Sestry například zjistí, že jejich matka nepocházela z království.

Elsa se odhodlává vykročit do neznámé budoucnosti a zároveň se vyrovnává s tím, co si už zažila. Je ze dne na den silnější a je plnohodnotnou a silnou postavou i bez toho, aby měla manžela či manželku. Od Disney je již single princezna (v tomto případě královna) velkým krokem vpřed a zjevně se nastupující generaci mladých dívek snaží naučit, že ženy nepotřebují být zachráněny.

Doporučeno
Muž vešel do obchodu a začal kopulovat s plyšovým Olafem z pohádky Frozen Muž vešel do obchodu a začal kopulovat s plyšovým Olafem z pohádky Frozen 24. října 2019 22:26

Přesto se však známý hit singl Let it Go z prvního snímku stal jakousi hymnou pro queer komunitu. Mnoho fanoušků očekávalo, že Frozen 2 bude momentem pro Elsin coming out. Nestalo se tak a je velkou otázkou, zda se něčeho takového vůbec dočkáme. Frozen 3 zatím Disney nepotvrdil, avšak vzhledem k tržbám a rekordům, které s Elsou a Annou (i Olafem) prolomili, je možné, že natočí i další část.

Gad na závěr dodal, že je rád, že si každý fanoušek od Elsy vezme to své. Prý s ní diváci dospívají podobně, jako dospívali s příběhem Harryho Pottera fanoušci kouzelnické série.

Domů
Sdílet
Diskuse